Kāda ir visgrūtākā mīkla pasaulē

Kāda ir visgrūtākā mīkla pasaulē?

Puzzis vienmēr ir izraisījuši zinātkāri un izaicinājuši cilvēka intelektu. Kopš seniem laikiem cilvēki ir veltīti mīklu risināšanai un noslēpumu atšķetināšanai. Bet kāda būs visgrūtākā mīkla pasaulē?

Fermat mīkla

Viena no slavenākajām un sarežģītākajām mīklām ir tik sauktā “pēdējā Fermat teorēma”. Šo mīklu ierosināja matemātiķis Pjērs de Fermāts 17. gadsimtā, un to tikai vairāk nekā 350 gadus vēlāk, 1994. gadā atrisināja britu matemātiķis Endrjū Viles.

Puzle sastāv no trīs pozitīvu veselu skaitļu atrašanas A, B un C, kas atbilst vienādojumam a^n + b^n = c^n, ir vesels skaitlis, kas lielāks par 2. Fermat paziņoja, ka šim vienādojumam nav risinājumu, bet viņa paziņojuma matemātisko pārbaudi nesniedza.

Endrjū Vilesam izdevās pierādīt teorēmu, izmantojot uzlabotas matemātikas koncepcijas, piemēram, ciparu teoriju un algebrisko ģeometriju. Jūsu pierādījums ir ārkārtīgi sarežģīts un iesaistīts gadu studiju un centības laikā.

P plass pret np

Vēl viena matemātiska mīkla, kas intrigu eksperti ir problēma P pret NP. Šī mīkla ir saistīta ar algoritmu sarežģītību un noteiktu problēmu risināšanas grūtībām.

Problēma ir noteikt, vai ir efektīvs veids, kā atrisināt sarežģītas problēmas, vai arī šīs problēmas ir būtībā sarežģītas un tai nepieciešama eksponenciāla laika risināšana.

Līdz šai dienai nav zināms, vai P (problēmas, kuras var atrisināt polinoma laikā) ir vienādas ar NP (problēmas, kuru risinājumus var pārbaudīt polinoma laikā). Šīs mīklas atrisināšana būtu lieliska ietekme uz skaitļošanu un šifrēšanu.

Cicado mīkla 3301

Papildus matemātiskajām mīklām ir arī noslēpumainas mīklas, kas izaicina dalībnieku intelektu un radošumu. Tā piemērs ir Cicado mīkla 3301.

Cicada 3301 ir nosaukums, kas dots mīklu sērijai, kas parādījās internetā 2012. gadā. Puzziņas sastāvēja no šifrētiem ziņojumiem, liekot dalībniekiem atrisināt virkni izaicinājumu, kas saistīti ar zināšanām par matemātiku, mūziku, literatūru un vēsturi. << /p>

Līdz šai dienai nav droši zināms, kurš ir aiz Cicada mīklas 3301 un kāds bija tā mērķis. Daži spekulē, ka tas ir slepenu organizāciju personāla atlases pārbaude, savukārt citi uzskata, ka tas ir tikai sarežģīts joks.

Secinājums

Visā pasaulē ir vairākas izaicinošas un intriģējošas mīklas. Sākot ar matemātiskām mīklām un beidzot ar noslēpumainajām interneta mīklām, tās liek mums prātā un meklēt radošus risinājumus. Visgrūtākā mīkla pasaulē joprojām ir atklāts jautājums, taču svarīgi ir turpināt izaicināt un izpētīt aizraujošo mīklu pasauli.