Kāds ir drošākais štats Brazīlijā

Kāds ir drošākais štats Brazīlijā?

Runājot par drošību, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus, piemēram, noziedzības līmeni, vardarbību, slepkavību līmeni un zādzības. Brazīlijā, diemžēl, drošība ir pastāvīga bažas par iedzīvotājiem.

Valsts noziedzības līmenis

Saskaņā ar Brazīlijas Ģeogrāfijas un statistikas institūta (IBGE) datiem Brazīlijas drošākais štats ir Santa Catarina. No otras puses, ziemeļu un ziemeļaustrumu štatos ir visaugstākais noziedzības līmenis.

Slepkavību indeksi

Saskaņā ar vardarbības atlanta 2020. gadu valstis ar visaugstāko slepkavību līmeni ir: Sergipe, Alagoas, Ceará, Rio Grande Do Norte un Pará. Jau valstis ar zemākajiem indeksiem ir: Sanpaulu, Santa Catarina, federālais apgabals, Roraima un Piauí.

Drošības pasākumi

Ir svarīgi uzsvērt, ka drošība ir atkarīga ne tikai no valsts, kurā tā dzīvo, bet arī no drošības pasākumiem, ko pieņem iedzīvotāji un sabiedriskā vara. Ieguldījumi kārtības nodrošināšanā, izglītībā, veselībā un infrastruktūrā var veicināt noziedzības samazināšanu.

Turklāt ir svarīgi, lai katrs indivīds apzinātos un veiktu piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu viņu pašu drošību, piemēram, izvairīties no bīstamām vietām, nevis sportiskām vērtslietām un vienmēr modriem.

  • Ieguldiet jūsu dzīvesvietas drošības sistēmās, piemēram, trauksmes un kameras;
  • Izvairieties no staigāšanas vienatnē pamestās vai bīstamās vietās;
  • Palieciet informēts par sava reģiona noziedzības līmeni;
  • Piedalieties izpratnes un profilakses programmās;
  • Kompetentajām iestādēm ziņojiet par jebkādu aizdomīgu darbību.

  • stāvoklis
    Slepkavību līmenis

    Uzziniet vairāk par drošību Brazīlijā

    Avots: Brazīlijas Ģeogrāfijas un statistikas institūts (IBGE)

    Santa Catarina 10.2
    Sanpaulo 10.7
    federālais rajons 11,8
    roraima 12.6
    piauí 12.8