Kāda ir neveselības pakāpe tiem, kas strādā slimnīcā

Kāda ir neveselības pakāpe tiem, kas strādā slimnīcā?

Darbs slimnīcā var būt izaicinošs un daudz pieprasīt no veselības aprūpes speciālistiem. Papildus riskiem, kas raksturīgi profesijai, piemēram, kontaktam ar lipīgām slimībām, darbinieki tiek pakļauti arī neveselīgiem apstākļiem, kas var ietekmēt viņu ilgtermiņa veselību.

Kas ir neveselīgs?

Neveselību raksturo darba apstākļi, kas var nodarīt kaitējumu darba ņēmēju veselībai. Šos apstākļus var izraisīt fizikāli, ķīmiski vai bioloģiski līdzekļi, kas atrodas darba vidē.

Kādas ir neveselības pakāpes?

Brazīlijā neveselība tiek klasificēta trīs grādos, saskaņā ar Darba un nodarbinātības ministrijas 15 (NR 15) regulatīvo standartu. Tie ir:

  • Minimālais pakāpe: ja neveselīgu līdzekļu iedarbība ir zem noteiktām tolerances robežām;
  • Vidēja pakāpe: ja neveselīgu līdzekļu iedarbība pārsniedz tolerances robežas, bet to vēl neuzskata par smagu;
  • Maksimālā pakāpe: ja neveselīgu līdzekļu iedarbība pārsniedz tolerances robežas un rada nopietnu risku darba ņēmēju veselībai.
  • neveselība slimnīcās

    Slimnīcas ir vide, kurai ir vairāki neveselīgi līdzekļi, jo citu faktoru starpā ir pacienti ar lipīgām slimībām, ķīmiskas vielas, kuras izmanto tīrīšanā un sterilizācijā. Tāpēc ir svarīgi, lai veselības aprūpes speciālisti apzinātos risku un saņemtu pienācīgu aizsardzību.


    neveselīgi aģenti
    Neveselības pakāpe

    Ir svarīgi uzsvērt, ka neveselības klasifikācija var atšķirties saskaņā ar katras valsts tiesību aktiem un īpašajiem noteikumiem veselības nozarei.

    Darbinieku aizsardzība un tiesības

    Darbiniekiem, kuri strādā slimnīcās, ir tiesības saņemt papildu neveselību saskaņā ar neveselīgo aģentu iedarbības pakāpi. Šis papildinājums tiek aprēķināts pēc minimālās algas un mainās atkarībā no neveselības pakāpes.

    Turklāt darba devēju pienākums ir nodrošināt atbilstošu personīgo aizsardzības aprīkojumu (IAL), apmācību un norādījumus par profilakses un drošības pasākumiem darba vietā.

    Secinājums

    Neveselības pakāpe tiem, kas strādā slimnīcās, var atšķirties atkarībā no neveselīgajiem aģentiem, kas atrodas darba vietā. Ir svarīgi, lai veselības aprūpes speciālisti apzinātos riskus un saņemtu pienācīgu aizsardzību gan attiecībā uz personīgo aizsardzības aprīkojumu, gan attiecībā uz darba tiesībām.

    Darbs slimnīcā ir cēls uzdevums, taču tas prasa arī īpašu aprūpi, lai saglabātu profesionāļu veselību un labklājību, kuri savu dzīvi velta citu aprūpei.

    bioloģiskie līdzekļi (vīrusi, baktērijas, sēnītes) maksimālā pakāpe
    ķīmiskas vielas (dezinfekcijas, sterilizatori) Vidēja pakāpe
    pārmērīgs troksnis Vidēja pakāpe
    jonizējošais starojums maksimālā pakāpe
    Fizikālie līdzekļi (ārkārtēja temperatūra, mitrums) minimālā pakāpe