Kāda ir īsākā grāmata Bībelē

Kāda ir īsākā grāmata Bībelē?

Runājot par Bībeli, daudzi cilvēki domā par plašu grāmatu ar vairākām lapām un nodaļām. Tomēr Bībelē ir grāmata, kas izceļas ar tās īsumu. Šī grāmata ir Obadiah grāmata .

Obadijas grāmata

Obadijas grāmata ir mazākā grāmata Bībelē, kurā ir tikai viena nodaļa ar 21 pantiem. Neskatoties uz to, ka tas ir mazs, tas lasītājiem sniedz spēcīgu un svarīgu vēstījumu.

Obadiah grāmatu saturs

Obadijas grāmata nodarbojas ar pareģojumiem pret Edomu, cilvēkiem, kuri iebilda pret Izraēlas tautu. Grāmatas galvenais vēstījums ir dievišķais taisnīgums un Dieva spriedums par tautām, kas celjas pret viņu tautu.

Obadija stāsta arī par Izraēlas atjaunošanu un solījumu, ka Dieva tauta būs uzvarējusi par saviem ienaidniekiem. Tā ir grāmata, kas rada cerību un iedrošinājumu tiem, kas uzticas Dievam.

Obadijas grāmatas

nozīme

Pat ja tā ir īsākā grāmata Bībelē, Obadijas grāmatai ir liela teoloģiska nozīme. Viņš māca mums par Dieva suverenitāti, viņa taisnību un rūpēm par savu tautu.

Turklāt Obadijas grāmata mums atgādina, cik svarīgi ir neiebilst pret Dieva cilvēkiem un uzticēties viņu aizsardzībai un nodrošināšanai.

  • Obadija 1: 1-4 – ziņojums pret Edomu
  • Obadija 1: 5-9 – Dieva spriedums par Edomu
  • Obadija 1: 10-14 – Edomas nosodījums par viņa vardarbību
  • Obadija 1: 15-21 – Izraēlas atjaunošana un uzvara pār Edomu
  • Kā mēs redzam, kaut arī tā ir īsa grāmata, Obadijas grāmata mūsdienām sniedz spēcīgu un atbilstošu vēstījumu.

    Secinājums

    Obadijas grāmata ir īsākā grāmata Bībelē, kurā ir tikai viena nodaļa ar 21 pantiem. Neskatoties uz viņa īsumu, viņš sniedz spēcīgu vēstījumu par dievišķo taisnīgumu, Dieva spriedumu un Izraēlas atjaunošanu.

    Ir svarīgi atcerēties, ka neatkarīgi no grāmatas lieluma katrs Bībeles vārds ir vērtīgs un tam ir mērķis. Tāpēc mums ir jāizpēta un jākontrolē viss Dieva vārds, cenšoties izprast viņu patiesības un pielietot tās mūsu dzīvē.