Kāds ir labākais maizes raugs

Kāds ir labākais maizes raugs?

Kad runa ir par mājās gatavotu maizes pagatavošanu, viens no galvenajiem jautājumiem, kas rodas, ir: kāds ir labākais maizes raugs? Galu galā raugs ir viena no vissvarīgākajām sastāvdaļām, lai nodrošinātu mīkstu, jauku un garšīgu maizi. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažāda veida raugu un palīdzēsim jums izvēlēties labāko savām receptēm.

svaiga bioloģiskā raugs

Svaigs bioloģiskais raugs, kas pazīstams arī kā maizes raugs, ir rauga veids, kas nāk blokā vai kubiņos. Tas ir izgatavots no dzīvu raugu kultūras un tiek uzskatīts par tradicionālāko maizes raugu. Svaigu bioloģisko raugu ir ļoti ieteicams maizēm, kurām nepieciešama ilgāka fermentācija, piemēram, dabiskas fermentācijas maizes vai zemnieciskas maizes.

Sausais bioloģiskais raugs

Sausais bioloģiskais raugs ir svaiga bioloģiskā rauga dehidrēta versija. Praktiskāk to izmantot, jo tam ir ilgāks kalpošanas laiks un tas nav nepieciešams atdzesēt. Sausais bioloģiskais raugs ir ideāli piemērots maizēm, kurām nepieciešama ātrāka fermentācija, piemēram, saldas makaronu maizes vai formas maizes. To var izmantot arī, lai aizstātu svaigu bioloģisko raugu, ievērojot iesaiņojuma konvertēšanas instrukcijas.

ķīmiskais raugs

Ķīmiskais raugs, kas pazīstams arī kā cepamais pulveris, ir rauga veids, kurā ir cepamā soda un skābe, piemēram, zobakmens kremors. To visbiežāk izmanto kūku, cepumu un pankūku receptēs, bet to var izmantot arī ātrās maizēs, piemēram, banānu maizēs. Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka ķīmiskais raugs nav piemērots maizēm, kurām nepieciešama ilga fermentācija.

levain

levains, pazīstams arī kā dabiskais raugs, ir rauga veids, kas izgatavots no miltu un ūdens maisījuma, kas dabiski raudzēts ar raugiem, kas atrodas vidē. Lai saglabātu aktīvu, tas prasa barošanas un regulāru izmešanas procesu. Levain ir augstu vērtē profesionāli maiznieki un mājās gatavoti maizes entuziasti, jo tas maizei piešķir unikālu garšu un īpašu tekstūru. Tomēr, veicot un uzturot svinu, ir nepieciešams nedaudz vairāk centības un laika.

Secinājums

Labākā maizes rauga izvēle ir atkarīga no maizes veida, kuru vēlaties pagatavot, un no fermentācijas pieejamā laika. Svaiga bioloģiskā raugs ir ideāli piemērots garām fermentācijas maizēm, savukārt sausais bioloģiskais raugs ir praktiskāks ātras fermentācijas maizes. Ķīmiskais raugs ir piemērots ātrām maizēm, bet ne maizēm, kurām nepieciešama ilga fermentācija. Levains maizei piešķir īpašu garšu un tekstūru, bet prasa lielāku centību un laiku. Izmēģiniet dažāda veida raugu un uzziniet, kurš no tiem vislabāk darbojas jūsu receptēs un vēlmēs.