Kāds ir labākais mēnesis, lai apgrieztu augļu kokus

Kāds ir labākais mēnesis, lai apgrieztu augļu kokus?

Atzarošana ir svarīga prakse, lai saglabātu augļu koku veselību un pareizu attīstību. Tas palīdz kontrolēt augu lielumu, stimulē augļu ražošanu un novērš slimības. Bet vai jūs zināt, kāds ir labākais mēnesis, lai veiktu šo darbību?

Atzarošanas nozīme

Atzarošana ir paņēmiens, kas sastāv no auga daļām, piemēram, zaru un zaru griešanas, lai virzītu augšanu, uzlabotu gaisa un gaismas cirkulāciju un noņemtu slimas vai bojātas daļas. Turklāt atzarošana stimulē augļu ražošanu un palīdz turēt koku piemērotā izmērā pieejamajai telpai.

Labākais mēnesis, lai apgrieztu augļu kokus

Labākais mēnesis, lai apgrieztu augļu kokus, var atšķirties atkarībā no sugas un reģiona, kurā atrodaties. Tomēr kopumā ideālais atzarošanas periods ir ziemā, kad koki ir nejutīgumā.

Ziemas laikā augļu koki ir miera stāvoklī un nerada augļus. Tas atvieglo atzarošanu, jo augi ir mazāk jutīgi pret slimībām un infekcijām. Turklāt atzarošana ziemā ļauj kokam atgūties pirms nākamās augšanas stacijas.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka dažām sugām ir īpašas atzarošanas vajadzības. Piemēram, daži augļu koki no mērena klimata, piemēram, āboli un bumbieri, vajadzētu atgūt ziemas beigās vai agrā pavasarī, pirms asni parādās. Citas sugas, piemēram, citrusaugļu kokus, var apgriezt visu gadu, ar nosacījumu, ka no visaugstākā kaitēkļu un slimību sastopamības periods.

Kā pareizi apgriezt

Augļu koku atzarošana jāveic rūpīgi un precīzi. Lai novērstu slimības izplatīšanos, ir svarīgi izmantot asus un sterilizētus instrumentus. Turklāt ir jāzina apgrieztu sugu īpašības, piemēram, augšanas forma un augļu vietas.

Pirms sākšanas atzarošana ir ieteicams veikt koku analīzi un noteikt zarus, kas jānoņem. Ir svarīgi noņemt mirušos, slimos, salauztos vai kas šķērso un traucē zarus. Ir arī iespējams veikt apmācības atzarošanu, virzot koka augšanu.

Ir svarīgi ievērot katras sugas īpašās vadlīnijas un meklēt informāciju ar specializētiem speciālistiem. Nepietiekama atzarošana var sabojāt koku un apdraudēt tā augļu ražošanu.

Secinājums

Atzarošana ir svarīga prakse, lai saglabātu augļu koku veselību un pareizu attīstību. Labākais mēnesis, lai apgrieztu augļu kokus, parasti ir ziemā, kad augi ir nejutīgumā. Tomēr ir svarīgi ņemt vērā katras sugas īpašās īpašības un meklēt norādījumus no specializētiem speciālistiem.

Atcerieties, ka atzarošana jāveic uzmanīgi un precizitāte, izmantojot pareizus un sterilus rīkus. Izmantojot pareizo atzarošanu, jūs varat baudīt veselīgus augļu kokus un ar bagātīgu augļu ražošanu.