Kāda ir labākā vesela maize, lai zaudētu svaru

Kāda ir labākā pilngrauda maize, lai zaudētu svaru?

Kad mēs meklējam veselīgāku uzturu un vēlamies zaudēt svaru, ir ierasts meklēt pilnas maizes iespējas. Galu galā ir zināms, ka tie ir barojošāki un kuriem ir mazāk kaloriju nekā tradicionālajām balto maizēm. Bet kāda ir labākā brūnā maize, lai zaudētu svaru?

Integrētas maizes nozīme diētā

Brūna maize tiek pagatavota ar pilngraudu miltiem, kas ir bagātīgāki šķiedrvielās un barības vielās nekā baltie milti. Šīs šķiedras palīdz regulēt zarnu darbību, veicināt sāta sajūtu un palīdzēt svara kontrolē.

Turklāt brūnai maizei ir zemāks glikēmiskais indekss nekā baltmaizei, kas nozīmē, ka ķermenis to sagremo lēnāk, izvairoties no cukura līmeņa asinīm un palīdzot kontrolēt badu visas dienas garumā.

Dažādi pilngraudu maizes veidi

Tirgū ir pieejami vairāki veselas maizes veidi, un katram ir īpašas īpašības. Skatīt dažus piemērus:

  • Tradicionālā pilngrauda maize: pagatavota ar pilngraudu miltiem un dabisko raugu, tā ir veselīgāka iespēja nekā baltmaizei, bet to joprojām vajadzētu patērēt mērenībā.
  • Maize, kas nesatur lipekli: piemērota cilvēkiem ar lipekļa nepanesamību, tā ir izgatavota no miltiem, kas nesatur lipekli, piemēram, rīsi, mandeles vai aunazirņi.
  • Sēklu maize ar sēklām: Pievienojiet mīklas sēklām, piemēram, flaxseed, chia un sezamu, palielinot šķiedrvielu un barības vielu saturu.
  • Kā izvēlēties labāko pilngraudu maizi, lai zaudētu svaru?

    Labākās pilnās maizes izvēle, lai zaudētu svaru, būs atkarīga no jūsu personīgajām vajadzībām un vēlmēm. Tomēr daži padomi var jums palīdzēt šajā lēmumā:

    • dod priekšroku pilnām maizēm, kurām ir vienkāršāko sastāvdaļu saraksts, izvairoties no piedevām un konservantiem.
    • Pārbaudiet šķiedru daudzumu uz vienu porciju. Jo vairāk šķiedrvielu, jo labāk svara zaudēšanai.
    • Izvēlieties zemu tauku pilnu tauku maizi un pievienoto cukuru.
    • Izmēģiniet dažādus zīmolus un pilnu maizes veidus, lai atrastu to, kas priecē jūsu garšas kārpiņas.

    Secinājums

    Integrāla maize ir lieliska iespēja tiem, kas vēlas zaudēt svaru, jo tā ir barojošāka un tai ir mazāk kaloriju nekā baltmaizei. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka pilngrupa maize ir jālieto mērenībā, sabalansētā uzturā un ko papildina citi veselīgi ēdieni.

    Izmēģiniet dažādus pilnas maizes veidus un izvēlieties to, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām un vēlmēm. Atcerieties vienmēr izlasīt etiķetes un pārbaudīt sastāvdaļu sarakstu, lai izdarītu labāko izvēli.