Kādas ir labākās zāles suņu dermatīta gadījumā

Kādas ir labākās zāles suņu dermatīta gadījumā?

Suņu dermatīts ir izplatīts stāvoklis suņiem, kas izraisa iekaisumu un ādas kairinājumu. Citu faktoru starpā to var izraisīt alerģijas, baktēriju vai sēnīšu infekcijas, blusu vai ērču kodumi. Suņu dermatīta ārstēšana var atšķirties atkarībā no stāvokļa cēloņa un smaguma. Šajā rakstā mēs apspriedīsim dažas no labākajām zālēm, kas pieejamas suņu dermatīta ārstēšanai.

1. Aktuālās zāles

Tēmas zāles ir izplatīts risinājums suņu dermatīta ārstēšanai. Tie var ietvert krēmus, ziedes vai aerosolus, kas tiek uzklāti tieši uz suņa ādu. Dažas no visbiežāk izrakstītajām lokālajām narkotikām suņu dermatīta gadījumā ir:

  • Kortikosteroīdu tēma: Šīs zāles palīdz samazināt iekaisumu un niezi suņa ādai. Tos bieži izraksta smagiem suņu dermatīta gadījumiem.
  • Tēmas antibiotikas: Ja suņu dermatītu izraisa baktēriju infekcija, veterinārārsts var izrakstīt lokālu antibiotiku infekcijas ārstēšanai.
  • Tēmas pretsēnīšu līdzekļi: Ja suņu dermatītu izraisa sēnīšu infekcija, veterinārārsts var izrakstīt lokālu pretsēnīšu ārstēšanai infekcijas ārstēšanai.

2. Perorālās zāles

Papildus lokālām zālēm mutvārdu medikamentus var izrakstīt arī suņu dermatīta ārstēšanai. Dažas no visbiežāk izrakstītajām perorālajām zālēm ir:

  • perorāli kortikosteroīdi: , kā arī lokāli kortikosteroīdi, perorāli kortikosteroīdi palīdz mazināt iekaisumu un niezi uz suņa ādas. Tomēr tiem var būt blakusparādības, un tie jāizmanto piesardzīgi.
  • perorālās antibiotikas: Ja suņu dermatītu izraisa baktēriju infekcija, veterinārārsts var izrakstīt perorālu antibiotiku infekcijas ārstēšanai.
  • perorālie pretsēnīšu līdzekļi: Ja suņu dermatītu izraisa sēnīšu infekcija, veterinārārsts var izrakstīt perorālu pretsēnīšu ārstēšanai infekcijas ārstēšanai.
  • 3. Papildu ārstēšana

    Papildus zālēm ir arī daži papildinoši ārstēšana, kas var palīdzēt mazināt suņu dermatīta simptomus. Dažas no šīm ārstēšanas metodēm ietver:

    • narkotiku vannas: vannas ar narkotiku šampūniem var palīdzēt mazināt niezi un iekaisumu uz suņa ādas.
    • Pārtikas piedevas: Daži uztura bagātinātāji, piemēram, omega-3 taukskābes, var palīdzēt uzlabot ādas veselību un samazināt iekaisumu.
    • Īpašā diēta: Dažos gadījumos suņiem ar suņu dermatītu var ieteikt īpašu diētu. Šīs diētas parasti tiek izstrādātas, lai palīdzētu samazināt pārtikas alerģiju un uzlabot ādas veselību.

    Ir svarīgi atcerēties, ka suņu dermatīta ārstēšana var atšķirties atkarībā no gadījuma un veterinārārsta orientācijas. Jebkuru zāļu vai ārstēšanas lietošana jāveic veterinārā uzraudzībā, lai nodrošinātu drošību un efektivitāti.

    Mēs ceram, ka šis raksts bija noderīgs, lai jūs labāk izprastu suņu dermatīta ārstēšanai pieejamos līdzekļus. Ja jums ir kādi jautājumi vai bažas, nevilcinieties konsultēties ar veterinārārstu.