Kāda ir labākā dārzeņu dārza apūdeņošanas sistēma

Kāda ir labākā dārzeņu apūdeņošanas sistēma?

Runājot par dārzeņu dārza kultivēšanu, apūdeņošana ir viens no vissvarīgākajiem aspektiem, kas jāņem vērā. Galu galā augiem ir nepieciešams ūdens, lai izdzīvotu un augtu veselīgi. Bet kāda ir labākā dārza apūdeņošanas sistēma? Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas populāras iespējas un apspriedīsim to priekšrocības un trūkumus.

pilienu apūdeņošanas sistēma

Prip apūdeņošanas sistēma ir ļoti efektīva iespēja dārziem. Tas sastāv no perforētām caurulēm, kas nelielos daudzumos izdalās ūdens tieši augu saknēs. Tas ļauj izvairīties no ūdens atkritumiem un nodrošina, ka augi saņem atbilstošu mitruma daudzumu.

Viena no galvenajām pilienu apūdeņošanas sistēmas priekšrocībām ir ūdens taupīšana. Tā kā ūdens tiek izlaists tieši saknēs, iztvaikojot ir mazāks zaudējums. Turklāt šī sistēma arī palīdz izvairīties no nezāļu augšanas, jo ūdens ir vērsts tikai uz vēlamajiem augiem.

Tomēr pilienu apūdeņošanas sistēmu var būt dārgāka uzstādīt, it īpaši, ja jums ir liels dārzs. Turklāt ir jārūpējas par to, lai caurules neplānotu ar netīrumiem vai gružiem.

Apūdeņošanas sistēmas smidzināšana

Sprinkling apūdeņošanas sistēma ir vēl viena populāra dārznieka iespēja. Tas sastāv no sprinkleru komplekta, kas gaisā izmet ūdeni, līdzīgi kā mākslīgais lietus. Šī sistēma ir vislabāk piemērota lielākiem dārziem, jo ​​tā var aptvert lielāku laukumu.

Viena no smidzināšanas apūdeņošanas sistēmas priekšrocībām ir instalēšanas vienkāršība. Turklāt to var pielāgot dažādiem smidzināšanas modeļiem atbilstoši augu vajadzībām. Tomēr šī sistēma var izraisīt lielāku ūdens zudumu iztvaikojot, kā arī var samitrināt augu lapas, kas var palielināt slimības risku.

Pazemes apūdeņošanas sistēma

Pazemes apūdeņošanas sistēma ir mazāk zināma iespēja, taču tā var būt efektīva arī dārziem. Tas sastāv no caurulēm, kas apraktas augsnē, kas ūdeni izdala tieši augu saknēs. Šī sistēma ir īpaši noderīga dārziem augstos podos vai gultās.

Viena no pazemes apūdeņošanas sistēmas priekšrocībām ir ūdens ietaupījums, jo ūdens tiek izlaists tieši saknēs. Turklāt šī sistēma arī palīdz izvairīties no nezāļu augšanas, jo ūdens tiek virzīts tikai uz vēlamajiem augiem. Tomēr ir jārūpējas, lai caurules netuvstu ar netīrumiem vai gružiem.

Secinājums

Nav apūdeņošanas sistēmas, kas būtu vislabākā visiem dārziem. Sistēmas izvēle ir atkarīga no dārza lieluma, lauksaimnieka augu vajadzībām un vēlmēm. Pilientēšanas apūdeņošanas sistēma ir efektīva un ekonomiska iespēja, taču to var būt dārgāks. Sprinkošās apūdeņošanas sistēma ir vislabāk piemērota lielākiem dārziem, bet var izraisīt lielāku ūdens zudumu. Pazemes apūdeņošanas sistēma ir mazāk zināma iespēja, taču tā var būt efektīva dārziem augstos podos vai gultās.

Galu galā labākā dārza apūdeņošanas sistēma ir tāda, kas atbilst augu vajadzībām, ietaupa ūdeni un atbilst zemnieka budžetam. Pirms lēmuma pieņemšanas ir svarīgi veikt meklēšanu un novērtēt pieejamās iespējas.