Ko nozīmē mamma mia

Ko nozīmē “mamma mia”?

“Mamma Mia” ir itāļu izteiksme, ko var tulkot kā “mana māte” vai “mans Dievs”. Tā ir starpsauciens, ko parasti izmanto, lai izteiktu pārsteigumu, šoku, prieku vai neapmierinātību. Šī izteiksme kļuva populāra visā pasaulē, pateicoties slavenajai dziesmai un tāda paša nosaukuma mūziklam, ko izveidojusi ABBA grupa.

izteiksmes izcelsme

izteicienam “mamma mia” saknes ir savās itāļu valodā, kur “mamma” nozīmē māti un “mia” nozīmē manējo. Tas ir izsaukuma veids, ko var izmantot dažādos kontekstos un situācijās.

Izteiciena izmantošana

izteicienu “mamma mia” var izmantot daudzos veidos, atkarībā no runātāja konteksta un nodoma. To var izmantot, lai izteiktu pārsteigumu, tāpat kā “Mamma Mia, cik skaista ainava!” To var izmantot arī, lai izteiktu neapmierinātību vai neticību, tāpat kā “Mamma Mia, es atkal pazaudēju savu mobilo tālruni!”. Turklāt ir ierasts izmantot šo izteicienu, lai izteiktu prieku vai entuziasmu, tāpat kā “Mamma Mia, cik pārsteidzoša ballīte!”

zinātkāre:

izteiciens “Mamma Mia” kļuva vēl labāk pazīstams visā pasaulē, pateicoties tāda paša nosaukuma mūziklam, kurš debitēja 1999. gadā. Mūzikla pamatā ir Zviedrijas grupas Abba dziesmas un stāsta romantisku stāstu, kas uzstādīts Grieķijas salā Apvidū Mūzikla panākumi bija izmēri, ka 2008. gadā filma tika izlaista ar tādu pašu vārdu, kurā piedalījās Meryl Streep.

  • Mamma Mia: mūzikls
  • Mamma Mia: filma

  • gads
    cast












    1999 oriģinālā mūzikla dalībnieks
    2008 Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried