Kas ir labākās sūkalas koncentrētas vai izolētas

Kas ir labākās sūkalas koncentrētas vai izolētas?

Runājot par papildināšanu, sūkalu olbaltumvielas ir viens no populārākajiem produktiem starp fizisko aktivitāšu praktiķiem. Ir zināms, ka tas ir lielisks augstas kvalitātes olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu atjaunošanā un liesās masas pieaugumā.

Tomēr tirgū ir pieejami dažādi sūkalu olbaltumvielu veidi, kas ir visbiežāk koncentrēti un izolēti. Bet galu galā, kurš no tiem ir labākais? Šajā rakstā mēs analizēsim katra īpašības un palīdzēsim jums izdarīt labāko izvēli.

sūkalas koncentrētas

Koncentrētas sūkalas iegūst no sūkalu filtrēšanas procesa. Tas satur mainīgu olbaltumvielu daudzumu, parasti no 70% līdz 80%, kā arī ogļhidrātu, tauku un laktozes.

Viena no koncentrēto sūkalu priekšrocībām ir tās vispieejamākā cena, salīdzinot ar citiem sūkalu olbaltumvielu veidiem. Turklāt tam ir arī lielāka bioaktīvo savienojumu, piemēram, bioaktīvo peptīdu un imūnglobulīnu, koncentrācija, kas var dot labumu veselībai.

Tomēr koncentrētās sūkalās var būt arī ievērojams daudzums laktozes, kas var būt problēma cilvēkiem ar neiecietību vai alerģiju pret šo komponentu. Turklāt tauku un ogļhidrātu klātbūtne var nebūt ideāla tiem, kas meklē zemu kaloriju produktu.

sūkalu izolēts

Izolētām sūkalām tiek veikts papildu filtrēšanas process, kas noņem lielāko daļu laktozes, tauku un ogļhidrātu. Tā rezultātā tiek iegūts produkts ar augstāku olbaltumvielu koncentrāciju, parasti virs 90%.

Viena no galvenajām izolēto sūkalu priekšrocībām ir tā ātrā absorbcija pie ķermeņa. Tas padara to par lielisku iespēju patērēt uzreiz pēc apmācības, kad ķermenis ir vairāk uztverošs pret barības vielu absorbciju.

Turklāt izolētās sūkalas ir piemērotāks risinājums cilvēkiem ar laktozes nepanesamību, jo šī komponenta daudzums ir minimāls vai neeksistējošs. Tas ir piemērots arī tiem, kas meklē zemu tauku un ogļhidrātu produktu.

Kuru izvēlēties?

Izvēle starp koncentrētām sūkalām un izolētām būs atkarīga no viņu individuālajām vajadzībām un mērķiem. Ja jums nav uztura ierobežojumu, sūkalas var būt ekonomiskāks risinājums un papildu ieguvumi veselībai.

No otras puses, ja jūs meklējat lielāku olbaltumvielu koncentrācijas iespēju, zemu laktozes saturu un mazāk tauku un ogļhidrātu, izolētas sūkalas var būt labākā izvēle.

Ir svarīgi atzīmēt, ka produkta kvalitāte ir arī noteicošais faktors. Meklējiet uzticamus zīmolus un pārliecinieties, vai sūkalu olbaltumviela, kuru izvēlaties, ir veikti kvalitatīvi testi, un tai ir laba reputācija tirgū.

Īsāk sakot, gan koncentrētas, gan izolētas sūkalas var būt labas papildināšanas iespējas, ja vien tās tiek izvēlētas atbilstoši viņu vajadzībām un mērķiem. Konsultācija ar dietologu ir arī kritiska, lai saņemtu personalizētas vadlīnijas un piemērotas jūsu lietai.