Kas ir denonsēšana

Kas ir denonsēšana?

Delācija ir termins, ko izmanto juridiskajā jomā, lai atsauktos uz informācijas atklāšanu vai citu izdarīto noziegumu nosodīšanu apmaiņā pret juridiskiem pabalstiem, piemēram, soda samazināšanu vai pat kriminālu imunitāti.

Kā darbojas denonsēšana?

Denonsēšana notiek, ja noziegumā iesaistītā persona nolemj sadarboties ar varas iestādēm, sniedzot būtisku informāciju par attiecīgajiem noziegumiem vai citiem iesaistītajiem noziegumiem un cilvēkiem. Šī informācija var palīdzēt izmeklēšanā un tiesu procesā, izraisot vainīgo identificēšanu un sodu.

Lai iestādēm pieņemtu denonsēšanu, personai ir jāsniedz patiesa un noderīga informācija lietas atrisināšanai. Turklāt ir ierasts noteikt vienošanos starp personu, kura veido denonsēšanu, un varas iestādes, kurās tiek definētas pabalsti, kas tiks piešķirti apmaiņā pret sniegto informāciju.

Denonsēšanas ieguvumi

Pabalsti, kas piešķirti denonsācijā, var atšķirties saskaņā ar katras valsts likumdošanu un lietas apstākļiem. Daži no visbiežāk sastopamajiem ieguvumiem ir:

  • Soda samazināšana: persona, kas veic denonsēšanu, var samazināt līdz divām trešdaļām, atkarībā no sniegtās informācijas atbilstības;
  • Noziedzīga imunitāte: Dažos gadījumos persona, kas izdara denonsēšanu, var saņemt kriminālu imunitāti, ti, netiks apstrādāta vai sodīta par attiecīgo noziegumu;
  • Aizsardzība: varas iestādes var piedāvāt aizsardzību personai, kura veic denonsēšanu, nodrošinot viņu un ģimenes drošību;
  • Citas priekšrocības: Atkarībā no lietas var piešķirt citas priekšrocības, piemēram, pārnešana uz mīkstāku soda režīmu.
  • slaveni denonsēšanas piemēri

    Delācija ir instruments, ko izmanto vairākās valstīs un dažādos kontekstos. Daži slaveni apgalvojumu piemēri ir:


    vārds
    valsts
    konteksts

    Šie ir tikai daži piemēri, bet denonsēšana ir ierasta prakse korupcijas, organizētas noziedzības un citu lielu seku noziegumu gadījumos.

    Lasīt vairāk par denonsēšanu

    Avots: piemērs.com

    Alberto Youssef Brazīlija operācija lava jato
    Salvatore cacciola Brazīlija Banestado lieta
    Samuels Kleins Brazīlija ikmēneša lieta