Kas ir atkarīgs no IRRF

Kas ir atkarīgs no IRRF?

Saglabātais ienākuma nodoklis (IRRF) ir nodoklis, kas koncentrējas uz indivīdu un uzņēmumu ienākumiem. Algotu darbinieku gadījumā IRRF tiek diskontēts tieši no algas, pat pirms darbinieka saņemšanas.

Kas ir atkarīgs?

Viens atkarīgs ir viens cilvēks, kurš finansiāli ir atkarīgs no otra. Ienākuma nodokļa kontekstā atkarīga ir persona, kuru var iekļaut nodokļu maksātāja pārskatā, lai atskaitītu izdevumus un samazinātu nodokļu aprēķināšanas bāzi.

Kā darbojas IRRF atskaitīšana?

Atkarīgo ienākuma nodokļa deklarācijas iekļaušana nodokļu maksātājam ļauj atskaitīt fiksētu summu uz vienu atkarīgo, tādējādi samazinot samaksāto aprēķinu bāzi. Šis atskaitījums ir spēkā gan nepilngadīgu apgādājamajiem, gan vecākiem apgādājamiem, ja tie atbilst IRS noteiktajiem nosacījumiem.

Kādi ir apstākļi, kas kādu uzskata par atkarīgu?

Lai persona tiktu uzskatīta par atkarīgu no ienākuma nodokļa deklarācijas, tai jāatbilst dažiem IRS noteiktajiem kritērijiem. Daži no šiem kritērijiem ir:

  • Atkarīgajam nevar būt ar nodokli apliekami ienākumi virs noteiktā robežas;
  • Atkarīgo nevar iekļaut kā atkarīgu no citas ienākuma nodokļa deklarācijas;
  • Atkarīgais ir jāinformē ar savu CPF;
  • Atkarīgajam jābūt bērnam, patēvam, dzīvesbiedram, pavadonim, tēvam, mātei, vectēvam, vecmāmiņai, lieliskam tēvam, lieliskam -mazdēlam, mazdēlam, mazmeitai, lieliskai mazmācijai, lieliskai maznozīmīgai, brālim, māsai, tēvocim, nodokļu maksātāja tante, brāļadēls vai brāļameita; /li>
  • Atkarīgajam jābūt līdz 21 gadu vecumam vai jaunākiem par 24 gadiem, ja apmeklējat augstāko izglītību vai uzskatāt par nespēju strādāt;
  • Atkarīgais nevar būt oficiālās, militārās vai privātās pensijas pensionārs;
  • Atkarīgo nevar deklarēt kā atkarīgu no citas ienākuma nodokļa deklarācijas.
  • Tie ir tikai daži no IRS noteiktajiem nosacījumiem. Ir svarīgi konsultēties ar pašreizējiem tiesību aktiem, lai iegūtu visu nepieciešamo informāciju.

    Kādas ir priekšrocības, iekļaujot apgādājamos ienākuma nodokļa deklarācijā?

    Apņēmīgo ienākuma nodokļa deklarācijas iekļaušana nodokļu maksātājam var sniegt dažus pabalstus. Papildus nodokļu aprēķināšanas bāzes samazināšanai apgādājamo iekļaušana var arī atskaitīt izdevumus ar izglītību un veselību.


    ieguvumi
    apraksts

    atsauce

    izdevumi atskaitījums Nodokļu maksātājs var atskaitīt atkarīgu izglītību un veselības izdevumus, ja vien tie ir ierobežoti, ko noteikusi IRS.
    Nodokļu samazināšana, kas maksājama apgādājamo iekļaušana deklarācijā var samazināt maksājamo nodokļu summu vai palielināt atmaksas vērtību.
    sociālā aizsardzība apgādājamo iekļaušana deklarācijā var garantēt atkarīgo sociālā nodrošinājuma un aprūpes pabalstus.