Kas izmet

Kas ir izmešana?

Izmetēšana ir kaut kā iznīcināšana, vai nu tāpēc, ka tas to uzskata par bezjēdzīgu, nevēlamu vai nepiemērotu lietošanai. Tā ir izplatīta darbība mūsu ikdienas dzīvē, izmetot sadzīves atkritumus, ziedojot drēbes, kuras vairs neder vai neatbrīvojas no salauztiem priekšmetiem.

Kāpēc ir svarīgi pareizi izmest?

Pareizi parādītais ir kritisks, lai saglabātu vidi un nodrošinātu sabiedrības veselību. Daudzus materiālus var pārstrādāt vai izmantot atkārtoti, tādējādi izvairoties no jaunu dabas resursu ieguves un samazinot atkritumu daudzumu, kas apstāsies poligonos.

Turklāt noteiktu materiālu neatbilstoša iznīcināšana var radīt kaitējumu videi un cilvēku veselībai. Piemēram, ķīmiskās vielas var piesārņot augsni un ūdeni, kompromitējot ekosistēmas un apdraudot dzīvnieku un augu dzīvi.

Kā pareizi izmest?

Ir dažādi veidi, kā pareizi izmest dažāda veida materiālus. Daži piemēri ir:

  • Pārstrāde: atsevišķi materiāli, piemēram, papīrs, plastmasa, stikls un metāls, lai tos varētu pārstrādāt un pārveidot par jauniem produktiem.
  • Ziedojums: labā stāvoklī esošos objektus var ziedot labdarības organizācijām, veicinot patēriņa samazināšanu un palīdzot tiem, kuriem tā nepieciešama.
  • Bīstami atkritumu izvešana: ķīmiskas vielas, baterijas, baterijas un medikamenti jānoraida noteiktās vietās, piemēram, savākšanas stabi.
  • Kompostēšana: Pārtikas paliekas un citus organiskos materiālus var pārveidot par mēslojumu, veicinot augsnes mēslošanu.
  • Nepietiekamas iznīcināšanas sekas

    Nepietiekamai atkritumu apglabāšanai var būt vairākas negatīvas sekas. Papildus ietekmei uz vidi, piemēram, gaisa, ūdens un augsnes piesārņojumu, var būt arī risks sabiedrības veselībai.

    Piemēram, nepareiza ķīmisko vielu iznīcināšana var piesārņot augsni un ūdeni, padarot tās nepiemērotas lietošanai pārtikā un pasliktina vietējo faunu un floru.

    Kā izvairīties no neatbilstošas ​​iznīcināšanas?

    Lai izvairītos no nepareizas apglabāšanas, ir svarīgi izmantot dažas vienkāršas prakses ikdienas dzīvē:

    • Pareizi atsevišķi pārstrādājamie atkritumi no parastajiem atkritumiem;
    • Informējiet sevi par bīstamo atkritumu savākšanas punktiem jūsu reģionā;
    • Kad vien iespējams, atkārtoti izmantojiet objektus;
    • Izvēlieties produktus ar ilgtspējīgu iepakojumu;
    • Piedalieties pārstrādes un izpratnes kampaņās.

    Secinājums

    Pareiza iznīcināšana ir ikviena atbildība. Pareizi izmetot, mēs dodam ieguldījumu vides, sabiedrības veselības un planētas ilgtspējas saglabāšanā. Mazas individuālas darbības var radīt lielas atšķirības, kad runa ir par apzinātu iznīcināšanu.