Kā noņemt krāsvielu no matiem

Kā nokrāsot matus

Ja jūs jau esat krāsojis matus mājās, jūs zināt, cik grūti var būt neļaut tintei krāsot rokas. Bet neuztraucieties, ir vairāki veidi, kā efektīvi noņemt matu krāsošanu. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem noderīgiem padomiem, kas palīdzēs jums atbrīvoties no šiem nevēlamajiem punktiem.

1. Lietošanas laikā valkājiet cimdus

Viens no labākajiem veidiem, kā neļaut tintei krāsot rokas, ir valkāt cimdus uzklāšanas laikā. Vienreiz lietojamie plastmasas cimdi ir viegli atrodami aptiekās un lielveikalos, un tie ir lieliska iespēja, lai aizsargātu rokas.

2. Nekavējoties notīriet ar ziepēm un ūdeni

Ja jūs saprotat, ka krāsa lietošanas procesā ir pamanījusi jūsu rokas, nekavējoties notīriet ar ziepēm un ūdeni. Enerģiski berzējiet rokas, lai pēc iespējas vairāk noņemtu. Ja tinte ir sausa, šī metode var nebūt tik efektīva.

3. Izmantojiet kokosriekstu eļļu vai olīveļļu

Ja krāsa ir sausa un viegli neiznāk ar ziepēm un ūdeni, varat mēģināt izmantot kokosriekstu eļļu vai olīveļļu. Uzklausītajā vietā uzklājiet nelielu daudzumu eļļas un viegli berzējiet ar rokām. Eļļa palīdzēs atbrīvot tinti un atvieglot noņemšanu.

4. Izmantojiet emaljas noņemšanu

Vēl viena iespēja ir izmantot emaljas noņemšanu. Uzklājiet nedaudz noņemšanas līdz kokvilnas gabalam un viegli berzējiet iekrāsoto laukumu. Pēc lietošanas noteikti labi mazgājiet rokas, jo emaljas noņemšanas līdzeklis var izžūt ādu.

5. Izmēģiniet zobu pastu

Ja mājās nav kokosriekstu eļļas, olīveļļas vai nagu lakas, varat mēģināt izmantot zobu pastu. Uzklausītajai zonai uzklājiet nelielu daudzumu zobu pastu un maigi berzējiet ar rokām. Labi izskalojiet un, ja nepieciešams, atkārtojiet procesu.

6. Veiciet pīlingu ar cukuru un eļļu

Ja krāsas traipi saglabājas, jūs varat pagatavot mājās gatavotu pīlingu ar cukuru un eļļu. Sajauciet vienu ēdamkaroti cukura ar ēdamkaroti eļļas (tā var būt kokosriekstu eļļa, olīveļļa vai jebkura cita augu eļļa). Berzējiet maisījumu rokās, koncentrējieties iekrāsotajās vietās un labi noskalojiet.

7. Konsultējieties ar profesionāli

Ja visi mēģinājumi noņemt krāsvielu no matu rokas neizdodas, ieteicams konsultēties ar profesionāli. Frizieris var izmantot īpašus produktus, lai noņemtu tinti, nesabojājot ādu.

Noslēgumā ir vairāki veidi, kā izņemt tinti no matiem. Sākot ar cimdu lietošanu uzklāšanas laikā līdz kokosriekstu eļļas, olīveļļas, emaljas noņemšanas, zobu pasta vai mājās gatavotu lobīšanai ar cukuru un eļļu, jums ir iespējas izvēlēties. Ja visi mēģinājumi neizdodas, nevilcinieties meklēt profesionāļa palīdzību.