Kā uzņemt krāsu no baltām drēbēm

Kā uzņemt krāsu no baltām drēbēm

Tintes traipi uz baltām drēbēm var būt īsts murgs. Galu galā neviens nevēlas redzēt jūsu iecienītās drēbes, kuras sabojā nevēlams traips. Bet neuztraucieties, ir daži paņēmieni, kas var palīdzēt jums efektīvi noņemt krāsu no baltajām drēbēm.

1. Nosakiet tintes veidu

Pirms sākat noņemt krāsu no balta apģērba, ir svarīgi noteikt izlijušās krāsas veidu. Tas notiek tāpēc, ka dažāda veida krāsas prasa dažādas noņemšanas metodes. Piemēram, ar ūdeni balstītu krāsu var noņemt vieglāk nekā ar eļļu balstīta krāsa.

2. Ātra darbība

Tiklīdz pamanāt krāsas traipu uz baltām drēbēm, ir svarīgi rīkoties ātri. Jo ilgāk krāsa paliek drēbēs, jo grūtāk to noņemt. Tāpēc neļaujiet krāsai nožūt.

3. Tests diskrētā apgabalā

Pirms jebkura traipu noņemšanas produkta uzklāšanas uz baltu apģērbu, ieteicams veikt testu skaņdarba diskrētā vietā. Tas ir svarīgi, lai nodrošinātu, ka produkts nesabojās un nesabojās drēbes.

4. Izmantojiet tīru audumu

Lai noņemtu krāsu no baltā apģērba, sāciet, noņemot lieko krāsu ar tīru audumu. Esiet piesardzīgs, lai nenomocītu traipu, jo tas var likt krāsai izplatīties vēl vairāk.

5. Izmantojiet mājās gatavotus produktus

Ir vairāki mājās gatavoti produkti, kas var palīdzēt noņemt krāsu no baltām drēbēm. Daži piemēri ir:

  • Izopropilspirts: traipu uzklājiet nedaudz izopropilspirta un maigi berziet ar tīru audumu.
  • Piens: dažas stundas iemērciet krāsu, kas iekrāsota traukā ar pienu. Tad mazgājiet normāli.
  • Cepamā soda: izveidojiet mapi ar cepamo soda un ūdeni un uzklājiet uz traipu. Ļaujiet tai rīkoties dažas minūtes un pēc tam mazgāt drēbes.

6. Meklējiet profesionālu palīdzību

Ja mājas paņēmieni nedarbojas, ieteicams meklēt profesionālu palīdzību. Specializēta veļas mazgātava var izmantot īpašus produktus un paņēmienus, lai noņemtu krāsu no balta apģērba, to nesabojājot.

Īsāk sakot, krāsas noņemšana no baltām drēbēm var būt izaicinājums, taču ar pareizajām metodēm jūs varat atgūt iecienītos gabalus. Atcerieties rīkoties ātri, identificējiet tintes tipu un pārbaudiet produktus diskrētā apgabalā, pirms tos pielieto traipu. Un, ja viss pārējais neizdodas, nevilcinieties meklēt profesionālu palīdzību.