Kā izvest bērnu no krūtīm

Kā izvest bērnu no krūtīm

Kad pienāks laiks bērna atšķiršanai, daudzas mātes brīnās, kāds ir labākais veids, kā to izdarīt. Atšķiršana ir delikāts process, un tā prasa pacietību un aprūpi. Šajā rakstā mēs apskatīsim dažus padomus un stratēģijas, kā palīdzēt šajā procesā.

1. Ievadiet cietos ēdienus pakāpeniski

Viens no veidiem, kā sākt atšķirt, ir bērna uzturā ieviest cietus ēdienus. Sāciet, piedāvājot nelielas daļas saburzītu vai biezu pārtikas produktu, piemēram, augļu un dārzeņu, porcijas. Pakāpeniski palieliniet summu un dažādojiet piedāvāto pārtiku.

2. Aizstāt zīdīšanu ar cita veida pieķeršanos

Kad bērns lūdz zīdīt, mēģiniet novērst uzmanību no citiem pieķeršanās veidiem, piemēram, apskāvieniem, spēlēm vai stāstiem. Parādiet, ka ir arī citi veidi, kā justies mīlētam un gaidītam, papildus zīdīšanai.

3. Pakāpeniski samazināt zīdīšanas laiku

Lai atvieglotu atšķiršanu, jūs varat sākt pakāpeniski samazināt katras zīdīšanas laiku. Piemēram, ja bērns parasti zīda 10 minūtes, samaziniet līdz 8 minūtēm un tā tālāk. Tas palīdzēs bērnam pierast pie idejas mazāk barot bērnu ar krūti.

4. Piedāvājiet glāzi vai pudeli

Tā kā bērns pierod pie idejas, lai neļautu zīdīt krūtīs, jūs varat sākt piedāvāt glāzi vai pudeli ar mātes pienu vai bērnu formulu. Pakāpeniski bērns pielāgosies šim jaunajam barošanas veidam.

5. Esiet pacietīgs un cieniet bērna laiku

Katrs bērns ir unikāls, un tam ir savs attīstības temps. Tāpēc ir svarīgi būt pacietīgam un cienīt bērna laiku atšķiršanas procesā. Nepiespiediet bērnu pārtraukt zīdīšanu, pirms tā ir gatava.

Secinājums

Atšķiršana ir svarīgs brīdis bērna un mātes dzīvē. Tas ir pakāpenisks process, kas prasa aprūpi un pacietību. Sekojot šajā rakstā minētajiem padomiem, jūs palīdzēsit bērnam pielāgoties šim jaunajam posmam un attīstīt viņu neatkarību.

Atcerieties, ka katrs bērns ir unikāls un var atšķirīgi reaģēt uz atšķiršanu. Vienmēr konsultējieties ar pediatru, lai iegūtu īpašas jūsu lietas vadlīnijas.