Kā paņemt motociklu

Kā iegūt motociklu: pilnīgs ceļvedis

Ja jūs domājat paņemt savu pirmo motocikla vadītāju vai ja jums jau ir pieredze braukt, bet jums ir jāatjauno maciņš, šī rokasgrāmata ir paredzēta jums. Šeit mēs parādīsim visas nepieciešamās darbības, lai motociklu iegūtu droši un legalizētu.

1. solis: nepieciešamā dokumentācija

Pirms sākt motocikla uzņemšanu, ir svarīgi pārbaudīt, vai jums ir visi nepieciešamie dokumenti. Tie ir:

  • rg;
  • cpf;
  • dzīvesvietas pierādījums;
  • Militārā dienesta atbrīvošanas pierādījums (vīriešiem);
  • Medicīniskais ziņojums (izdalīja Detran akreditēta klīnika);
  • Autovadītāju apmācības teorētiskais kurss (veikts akreditētā skolā).

Ir svarīgi atzīmēt, ka dokumenti var atšķirties atkarībā no katras valsts likumdošanas. Tāpēc, lai iegūtu precīzu informāciju, ir svarīgi konsultēties ar vietējo detran.

2. solis: teorētiskais kurss

Pēc visu nepieciešamo dokumentu apkopošanas ir pienācis laiks apmeklēt teorētisko vadītāju apmācības kursu. Šis kurss ir obligāts, un mērķis ir sniegt pamatzināšanas par satiksmes likumdošanu, aizsardzības virzienu, pirmo palīdzību un mehānikas jēdzieniem.

Lai izvēlētos kursu, jums jāreibina Detran akreditētā skolā. Kurss ilgst apmēram 45 stundas un ir sadalīts teorētiskajās klasēs un novērtējumos.

3. solis: teorētiskais eksāmens

Pēc teorētiskā kursa pabeigšanas ir jāveic teorētiskā pārbaude. Šis eksāmens sastāv no atbilžu variantiem, un tā mērķis ir novērtēt kursa iegūtās zināšanas.

Jāapstiprina, jums ir jāsniedz vismaz 70% no jautājumiem. Ja tas nav apstiprināts, ir iespējams veikt jaunu mēģinājumu pēc 15 dienām.

4. solis: Praktiskās klases

Pēc apstiprināšanas teorētiskajā eksāmenā ir pienācis laiks sākt praktiskas nodarbības. Šajā posmā jūs uzzināsit, kā droši un pareizi braukt ar motociklu instruktora uzraudzībā.

Praktiskās klases tiek sadalītas manevrēšanas klasēs un satiksmes klasēs. Manevrēšanas nodarbību laikā jūs uzzināsit, kā cita starpā veikt manevrus, piemēram, avārijas bremzēšanu, slalomu, zigzagu. Jau satiksmes klasēs jūs iemācīsities izmēģināt uz valsts ceļiem, ievērojot satiksmes likumus.

5. solis: Praktiskais eksāmens

Pēc praktisko nodarbību pabeigšanas ir nepieciešams veikt praktisko pārbaudi. Šis eksāmens sastāv no praktiska novērtējuma, kurā jūs tiksit novērtēts dažādās satiksmes situācijās.

Jāapstiprina, braucot ar motociklu, ir jāpierāda prasmes un drošība. Ja tas nav apstiprināts, ir iespējams veikt jaunu mēģinājumu pēc 15 dienām.

6. solis: CNH emisija

Pēc apstiprināšanas praktiskajā eksāmenā ir pienācis laiks izdot jūsu valsts autovadītāja apliecību (CNH). Par to ir jāapmeklē Detran ar pieprasītajiem dokumentiem un jāmaksā par izdevumiem.

Pēc CNH izdošanas jūs varēsit braukt ar motociklu likumīgu un drošu.

Tagad, kad jūs zināt visas nepieciešamās darbības, lai iegūtu motociklu, ir pienācis laiks to ieviest praksē un sākt baudīt brīvību braukt ar motociklu. Vienmēr atcerieties ievērot satiksmes likumus un braukt atbildīgi.