Kā ņemt apsārtumu no sejas, ko izraisa pūtītes

Kā ņemt apsārtumu no sejas, ko izraisa pūtītes

Pūtīšu izraisītā sejas apsārtums var būt diezgan neērti un ietekmēt daudzu cilvēku pašnovērtējumu. Par laimi, ir daži pasākumi, kurus var veikt, lai samazinātu šo apsārtumu un paātrinātu dziedināšanas procesu.

1. Pareiza tīrīšana

Pareiza ādas tīrīšana ir būtiska, lai noņemtu piemaisījumus un samazinātu pūtīšu izraisīto iekaisumu. Izmantojiet konkrētas ziepes pūtītes ādai un viegli nomazgājiet seju, izvairoties no smagas berzēšanas.

2. Aukstā kompreses

Aukstās kompreses var palīdzēt samazināt apsārtumu un pietūkumu, ko izraisa pūtītes. Mitrais tīrs dvielis aukstā ūdenī un dažas minūtes uzklājiet uz skartajām vietām. Atkārtojiet procesu dažas reizes dienā.

3. Produkti ar pretiekaisuma darbību

Tirgū ir vairāki produkti, kuriem ir pretiekaisuma darbība, un tie var palīdzēt samazināt sejas apsārtumu. Meklējiet krēmus vai želejas, kas satur tādas sastāvdaļas kā salicilskābe, azelaiīnskābe vai kumelīšu ekstrakts.

4. Izvairieties no pūtīšu izspiešanas

Neskatoties uz kārdinājumu, pūtīšu izspiešana var pasliktināt apsārtumu un izraisīt rētas. Turklāt tas var izraisīt ādas infekciju. Tāpēc pēc iespējas izvairieties no šī ieraduma un ļaujiet pūtītēm dabiski pazust.

5. Saules aizsardzība

Saules iedarbība var pasliktināt apsārtumu un izraisīt ādas plankumus. Tāpēc, lai izvairītos no šīm problēmām, ir svarīgi izmantot sauļošanās līdzekli ar atbilstošu aizsardzības faktoru. Izvēlieties bez eļļas un nekomedogēniem produktiem.

6. Veselīgs uzturs

Veselīga un sabalansēta ēšana var palīdzēt samazināt pūtīšu izraisīto sejas apsārtumu. Izvairieties no ēdieniem, kas bagāti ar taukiem un cukuru, un dodiet priekšroku augļiem, dārzeņiem, dārzeņiem un pārtikas produktiem, kas bagāti ar omega-3.

7. Konsultējieties ar dermatologu

Ja apsārtums saglabājas vai pasliktinās, ir svarīgi konsultēties ar dermatologu. Profesionālais var novērtēt jūsu lietu un norādīt vispiemērotāko ārstēšanu jūsu ādas tipam un pūtītēm.

Sekojot šiem padomiem, ir iespējams samazināt pūtīšu izraisīto sejas apsārtumu un uzlabot ādas izskatu. Atcerieties, ka ir pacietība, jo dziedināšanas process var aizņemt kādu laiku.