Kā noņemt vīnu

Kā lietot vīnu ar apģērbu

Kas nekad nelej vīnu uz apģērba un izmisīgi domāja par to, kā noņemt traipu? Labā ziņa ir tā, ka ir vairāki efektīvi veidi, kā ņemt vīnu no audumiem, gan baltā, gan krāsainajā drēbēs. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem noderīgiem padomiem, kas palīdzēs jums ātri un efektīvi risināt šo problēmu.

1. Ātra darbība

Tiklīdz vīns tiek ieliets apģērbā, ir svarīgi ātri rīkoties, lai novērstu traipu pakāpienu. Izmantojiet tīru audumu vai absorbējošu papīru, lai absorbētu pēc iespējas vairāk vīna. Izvairieties no berzēšanas, jo tas var izplatīt traipu un apgrūtināt to noņemšanu.

2. Auksts ūdens

Pēc liekā vīna noņemšanas skarto teritoriju izskalojiet ar aukstu ūdeni. Karstais ūdens var salabot traipu, tāpēc noteikti izmantojiet aukstu ūdeni. Ļaujiet ūdenim izskriet caur audumu, palīdzot atšķaidīt un noņemt atlikušo vīnu.

3. Sāls

Populārs vīna vietu noņemšanas paņēmiens ir sāls izmantošana. Pārklājiet traipu ar dāsnu sāls slāni un ļaujiet tam rīkoties dažas minūtes. Sāls absorbēs vīnu, un tad jūs varat viegli notīrīt sāli un noskalot drēbes ar aukstu ūdeni.

4. Balts etiķis

Baltais etiķis ir lielisks vietas noņemšanas līdzeklis, un to var izmantot, lai noņemtu vīnu no apģērba. Sajauciet baltā etiķa daļu ar divām ūdens daļām un uzklājiet šķīdumu traipu. Ļaujiet tam rīkoties dažas minūtes un pēc tam normāli nomazgājiet drēbes.

5. Šķidruma mazgāšanas līdzeklis

Vēl viena iespēja ir izmantot gludu šķidruma mazgāšanas līdzekli, lai noņemtu vīna traipu. Uzklājiet mazgāšanas līdzekli tieši uz traipu un maigi berzējiet ar pirkstiem vai mīkstu saru suku. Ļaujiet mazgāšanas līdzeklim rīkoties dažas minūtes un pēc tam nomazgājiet drēbes kā parasti.

6. Kukurūzas ciets

Kukurūzas cieti var būt efektīvi arī vīna traipu noņemšanā. Pārklājiet traipu ar dāsnu kukurūzas cietes slāni un ļaujiet tam rīkoties dažas stundas. Pēc tam notīriet kukurūzas cieti un normāli nomazgājiet drēbes.

7. Konsultējieties ar profesionāli

Ja visi mēģinājumi noņemt traipus neizdodas, ieteicams konsultēties ar tīrīšanas speciālistu. Viņiem ir zināšanas un produkti, kas piemēroti sarežģītām vietām, piemēram, vīnam.

Noslēgumā vīna izņemšana no apģērba var būt izaicinošs uzdevums, taču ar pareizajām metodēm jūs varat veiksmīgi noņemt traipu. Atcerieties rīkoties ātri, izmantojiet aukstu ūdeni un izmēģiniet tādas metodes kā sāls, baltais etiķis, šķidrs mazgāšanas līdzeklis un kukurūzas cieti. Ja nepieciešams, nevilcinieties meklēt profesionālu palīdzību. Ar pacietību un aprūpi jūsu drēbēm būs bez vīna traipiem!