Kā lietot 250 mg amoksicilīnu

Kā uzņemties 250 mg amoksicilīnu

amoksicilīns ir antibiotika, ko plaši izmanto baktēriju infekciju ārstēšanai. Ieteicamā 250 mg amoksicilīna deva var atšķirties atkarībā no pacienta infekcijas veida un vecuma. Ir svarīgi ievērot ārsta vai farmaceita norādījumus, lai nodrošinātu pareizu zāļu lietošanu.

Posoloģija

250 mg amoksicilīna pozoloģija var atšķirties atkarībā no pacienta vecuma un svara, kā arī infekcijas smaguma pakāpes. Parasti ieteicamā deva pieaugušajiem un bērniem virs 40 kg ir 250 mg ik pēc 8 stundām. Bērniem, kuru svars ir mazāks par 40 kg, devu var pielāgot saskaņā ar medicīnisko konsultāciju.

Lietošanas režīms

250 mg amoksicilīnu vajadzētu iekāpt mutiski, ar glāzi ūdens, vēlams pirms ēšanas. Ir svarīgi ievērot ārsta noteikto ārstēšanas laiku un ilgumu. Nepārtrauciet zāļu lietošanu pirms ārstēšanas beigām, pat ja simptomi pazūd.

Piesardzības pasākumi

Pirms 250 mg amoksicilīna ārstēšanas uzsākšanas, informējiet ārstu par jebkādām antibiotiku alerģijām, nierēm, aknu vai kuņģa -zarnu trakta problēmām. Informējiet arī jūs par citām narkotikām, kuras izmantojat, jo daži var mijiedarboties ar amoksicilīnu.

blakusparādības

amoksicilīns var izraisīt dažas blakusparādības, piemēram, slikta dūša, vemšana, caureja, izsitumi un perorāla kandidoze. Ja jums ir kāds no šiem simptomiem, sazinieties ar ārstu, lai novērtētu nepieciešamību pēc devas pielāgošanas vai zāļu nomaiņas.

  • 250 mg amoksicilīns
  • Posoloģija
  • Lietošanas režīms
  • Piesardzības pasākumi
  • Blakusparādības

  • deva
    frekvence

    250 mg ik pēc 8 stundām