Kā pirmo reizi uzņemt Selēnas kontracepcijas līdzekļus

Kā pirmo reizi uzņemt Selēnas kontracepcijas līdzekļus

Ja jūs domājat sākt Selēnas kontracepcijas veidu, ir svarīgi saprast, kā to pareizi izmantot, lai nodrošinātu tā efektivitāti. Šajā rakstā mēs soli pa solim paskaidrosim, kā pirmo reizi uzņemt kontracepcijas Selēnu.

Kas ir Selēnas kontracepcijas līdzeklis?

Selēnas kontracepcijas līdzekļi ir mutes dobuma zāles, ko izmanto grūtniecības novēršanai. Tas satur hormonu, etiniltradiola un drospirenona kombināciju, kas darbojas, kavējot ovulāciju un mainot dzemdes kakla gļotas, padarot to grūti iziet spermu.

Kā sākt Selēnas kontracepcijas līdzekļu izmantošanu?

Pirms sākat lietot Selēnas kontracepcijas līdzekļus, ir svarīgi konsultēties ar ginekologu, lai novērtētu jūsu veselību un saņemtu pienācīgus norādījumus. Ārsts izrakstīs pareizo devu un paskaidros, kā sākt zāļu lietošanu.

Parasti Selēnas kontracepcijas līdzeklis sākas pirmajā menstruāciju dienā. Šajā gadījumā jums vajadzētu lietot plānoto planšetdatoru ar nedēļas dienu, kas atbilst pirmajai menstruāciju dienai. Piemēram, ja jūsu menstruācijas sākas pirmdien, jums vajadzētu lietot tableti, kas paredzēta ar “SEC”.

Ir svarīgi ievērot pareizo tablešu secību un paņemt vienu dienā, vienmēr vienlaikus, vēlams ar glāzi ūdens. Selēnas kontracepcijas līdzekļiem ir 21 aktīvās tabletes un 7 inertās tabletes, kas jāņem pēc diagrammas.

Ko aizmirst, lai ņemtu Selēnas kontracepcijas līdzekļus?

Ja aizmirstat ņemt Selēnas kontracepcijas līdzekļus, ievērojiet zemāk esošās vadlīnijas:

  • Ja aizmirstat uzņemt aktīvu planšetdatoru, paņemiet to, tiklīdz atceraties, pat ja tas nozīmē tajā pašā dienā lietot divas tabletes. Turpiniet lietot tabletes parasti nākamajās dienās.
  • Lai aizmirstu lietot divas aktīvas tabletes pēc kārtas, paņemiet abas planšetdatorus, tiklīdz atceraties, un turpmākajās dienās parasti lietojat planšetdatorus. Izmantojiet arī kontracepcijas barjeras metodi kā prezervatīvu nākamajās 7 dienās.
  • Ja aizmirstat lietot trīs vai vairāk aktīvas tabletes pēc kārtas, pārtrauciet lietot planšetdatorus un konsultējieties ar ārstu. Izmantojiet kontracepcijas barjeras metodi, līdz saņemat norādījumus no ārsta.
  • Kādas ir Selēnas kontracepcijas iespējamās blakusparādības?

    Selēnas kontracepcijas līdzekļi, cita starpā, var izraisīt dažas blakusparādības, piemēram, slikta dūša, galvassāpes, jutība pret krūšu kursu, garastāvokļa svārstībām. Šie efekti bieži izzūd pēc pirmajiem lietošanas mēnešiem. Ja simptomi saglabājas vai ir intensīvi, ir svarīgi konsultēties ar ārstu.

    Secinājums

    Selēnas kontracepcijas līdzekļi ir efektīvs risinājums grūtniecības novēršanai, ja vien tā tiek izmantota pareizi. Ir svarīgi ievērot medicīnas vadlīnijas un lietot zāles saskaņā ar recepti. Ja rodas šaubas vai problēmas, nevilcinieties meklēt profesionālus norādījumus.

    Mēs ceram, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu jautājumus par to, kā pirmo reizi uzņemties Selēnas kontracepcijas līdzekļus. Pirms jebkādas kontracepcijas metodes uzsākšanas vienmēr atcerieties konsultēties ar ārstu.