Kā paņemt azitromicīnu DI hidratētu 600 mg

Kā paņemt azitromicīnu DI hidratētu 600 mg

DI hidratēts 600 mg azitromicīns ir zāles, ko plaši izmanto baktēriju infekciju ārstēšanai. Šajā emuārā mēs apspriedīsim, kā pareizi lietot šīs zāles un kāda aprūpe būtu jāuzņemas tās lietošanas laikā.

Kas ir azitromicīns DI hidratēts 600 mg?

Azitromicīna DI hidratēts 600 mg ir antibiotika, kas pieder makrolīdu klasei. Tas ir norādīts dažādu infekciju, piemēram, elpceļu infekciju, ādas un mīksto audu infekciju, dzimumorgānu infekciju un urīnceļu infekciju ārstēšanai.

Kā paņemt azitromicīnu DI hidratētu 600 mg?

Azitromicīna DI hidratēts 600 mg jāveic saskaņā ar medicīnas vadlīnijām. Parasti ieteicamā deva ir 600 mg tablete vienu reizi dienā 3 līdz 5 dienas, atkarībā no infekcijas smaguma.

Ir svarīgi stingri ievērot ārsta norādījumus, nevis pārtraukt ārstēšanu pirms ieteiktā laika, pat ja simptomi pazūd. Tas notiek tāpēc, ka priekšlaicīga ārstēšanas pārtraukšana var izraisīt baktēriju rezistences attīstību.

Svarīgi ieteikumi:

  • Veiciet azitromicīnu DI hidratētu 600 mg vienmēr vienlaikus, vēlams pēc ēšanas;
  • Norijiet visu tableti, košļājot ar glāzi ūdens;
  • Izvairieties no kalcija bagātinātiem pārtikas produktiem, piemēram, piena un atvasinājumiem, kā arī medikamenti, jo tie var traucēt zāļu absorbciju;
  • Ievadiet ārstu par visām citām zālēm, kuras lietojat, jo daži var mijiedarboties ar hidratētu Di azitromicīnu 600 mg;
  • Aizmirstiet lietot devu, paņemiet to, tiklīdz atceraties. Tomēr, ja tas ir tuvu nākamās devas laikam, izlaidiet aizmirsto devu un normāli turpiniet ārstēšanu;
  • Ja jums ir kādi jautājumi, vienmēr konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.
  • DI hidratēta azitromicīna 600 mg

    blakusparādības

    Tāpat kā jebkuras zāles, hidratēts 600 mg azitromicīns var izraisīt dažas blakusparādības. Visizplatītākais ir slikta dūša, vemšana, caureja, galvassāpes un garšas izmaiņas.

    Ja jums ir pastāvīgas vai smagas blakusparādības, nekavējoties sazinieties ar ārstu.

    kontrindikācijas un piesardzības pasākumi

    Azitromicīna DI hidratēts 600 mg ir kontrindicēts cilvēkiem ar alerģiju pret azitromicīnu vai jebkuru formulas sastāvdaļu. Turklāt ir svarīgi informēt ārstu par visiem iepriekšējiem veselības stāvokļiem vai medikamentiem, kurus lietojat pirms ārstēšanas uzsākšanas.

    Ir svarīgi ievērot visas medicīniskās vadlīnijas un neizmantot azitromicīna DI hidratētu 600 mg bez receptes.

    Galīgie apsvērumi

    Azitromicīna DI hidratēts 600 mg ir efektīva zāle baktēriju infekciju ārstēšanā. Tomēr ir svarīgi to pareizi izmantot, ievērojot medicīniskās vadlīnijas un pienācīgi rūpējoties.

    Atcerieties, ka šis emuārs neaizstāj medicīnisko konsultāciju. Pirms jebkādas narkotiku ārstēšanas uzsākšanas vienmēr konsultējieties ar ārstu.