Kā izvairīties no pelējuma

Kā izvairīties no pelējuma

Pelējums ir izplatīta problēma daudzās mājās, un tā var radīt dažādus kaitējumus īpašuma veselībai un struktūrai. Par laimi, ir vairāki pasākumi, kurus varat veikt, lai izvairītos no pelējuma parādīšanās un augšanas jūsu mājās. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus no šiem pasākumiem un sniegsim noderīgus padomus, kā saglabāt jūsu māju bez pelējuma.

1. Saglabājiet māju labi ventilētu

Pareiza ventilācija ir būtiska, lai izvairītos no pelējuma. Noteikti regulāri atveriet logus, lai varētu svaigu gaisa cirkulāciju. Ja iespējams, uzstādiet ventilatorus vai izplūdes gāzes mitrās vietās, piemēram, vannas istabās un virtuvēs.

2. Kontrolēt mitrumu

Pelējums plaukst mitrā vidē. Tāpēc ir svarīgi kontrolēt mitrumu jūsu mājās. Izmantojiet sausinātājus mitros apgabalos un pārliecinieties, ka nav noplūdes vai infiltrācijas. Ja nepieciešams, izmantojiet mitrinātāju, lai palielinātu mitrumu ļoti sausā vidē.

3. Regulāri notīriet

Regulāra tīrīšana ir kritiska, lai novērstu netīrumu un mitruma uzkrāšanos, kas ir labvēlīgi apstākļi pelējuma augšanai. Tīras virsmas, piemēram, sienas, grīdas un mēbeles ar pareiziem tīrīšanas līdzekļiem. Pēc tīrīšanas noteikti pilnībā izžāvējiet mitras vietas.

4. Izmantojiet anti -ox krāsas

Efektīvs veids, kā novērst pelējumu, ir izmantot prettelektriskās krāsas propalizācijas vietās, piemēram, vannas istabās un virtuvēs. Šīs krāsas satur piedevas, kas kavē sēnīšu un baktēriju augšanu, palīdzot saglabāt virsmas bez pelējuma.

5. Izvairieties no objektu uzkrāšanās

Uzkrātie objekti var apgrūtināt cirkulāciju un atbalstīt pelējuma parādīšanos. Tāpēc izvairieties no nevajadzīgas mēbeļu, apģērba un citu priekšmetu uzkrāšanās. Saglabājiet telpas sakārtotas un gaisīgas.

6. Pārbaudiet ventilāciju mitrājos

Mitrās vietas, piemēram, vannas istabas un virtuves, ir nosliece uz pelējumu. Pārliecinieties, ka šai videi ir atbilstoša ventilācija, piemēram, izplūdes gāzes vai logi, kurus var atvērt. Tas palīdzēs samazināt mitrumu un novērst pelējuma augšanu.

7. Regulāri apkope

Veiciet regulāru mājas uzturēšanu, lai izvairītos no problēmām, kas var izraisīt pelējumu. Pārbaudiet jumtus, notekas un caurules noplūdes vai infiltrācija. Pēc iespējas ātrāk veiciet nepieciešamos remontus.

8. Izmantojiet anti -Foffish produktus

Tirgū ir pieejami vairāki pretmolda produkti, piemēram, aerosoli un paciņas. Izmantojiet šos produktus skapjos, atvilktnēs un citās vietās, kurās ir nosliece uz pelējumu. Tie palīdzēs novērst sēnīšu un baktēriju augšanu.

Secinājums

Pelējums var būt nopietna problēma mājās, taču ar pareizajiem mērījumiem ir iespējams no tā izvairīties. Saglabājiet mājas labi ventilējamu, mitruma kontroli, regulāri notīriet un lietojiet pretestības produktus. Izmantojot šos padomus, jūs varēsit baudīt pelējumu un veselīgāku vidi jums un jūsu ģimenei.