Kā samazināt blaugznas

Kā samazināt blaugznas

blaugznas ir izplatīta problēma, kas ietekmē daudzus cilvēkus. To var izraisīt vairāki faktori, piemēram, galvas ādas eļļainība, sēnīšu klātbūtne vai pat nepietiekamu produktu izmantošana. Par laimi, ir vairāki veidi, kā samazināt blaugznas un saglabāt galvas ādu veselīgu.

1. Izmantojiet anti -Calm šampūnu

Viens no efektīvākajiem blaugznu samazināšanas veidiem ir anti -casp šampūns. Šie produkti satur īpašas sastāvdaļas, kas palīdz apkarot galvas ādas lobīšanos un samazina sēnīšu klātbūtni. Meklējiet šampūnus, kas satur tādas vielas kā cinka piritionāts, selēna sulfīds vai ketokonazols.

2. Izvairieties no matu mazgāšanas ar ļoti karstu ūdeni

Karstais ūdens var nožūt galvas ādu un palielināt eļļas ražošanu, kas var pasliktināt blaugznas. Tāpēc izvairieties no matu mazgāšanas ar ļoti karstu ūdeni un izvēlieties maigāku temperatūru. Izvairieties arī no matu žāvētāju lietošanas augstā temperatūrā, jo siltums var kaitēt arī galvas ādai.

3. Saglabājiet veselīgu uzturu

Pārtika var ietekmēt arī galvas ādas veselību. Sabalansēts uzturs, kas bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, var palīdzēt stiprināt matus un samazināt blaugznas. Mēģiniet ikdienas uzturā iekļaut pārtikas produktus, piemēram, augļus, dārzeņus, zivis, valriekstus un sēklas.

4. Izvairieties no stresa

Stress var izraisīt vai vēl sliktāk. Tāpēc ir svarīgi atrast veidus, kā atpūsties un samazināt stresu savā dzīvē. Fizisko aktivitāšu praktizēšana, meditēšana, jogas veikšana vai laika veltīšana sev var būt lieliski veidi, kā mazināt stresu un uzlabot galvas ādas veselību.

5. Konsultējieties ar dermatologu

Ja pat seko šiem padomiem blaugznām, joprojām ir svarīgi konsultēties ar dermatologu. Ārsts var novērtēt jūsu lietu individuāli un norādīt uz vispiemērotāko jūsu problēmas ārstēšanu. Turklāt tas var noteikt, vai blaugznas ir saistītas ar jebkuru citu veselības problēmu.

Īsāk sakot, blaugznas samazināšanai nepieciešama īpaša galvas ādas aprūpe un pareiza higiēnas rutīna. Izmantojot anti -caspa šampūnu, izvairoties no matu mazgāšanas ar ļoti karstu ūdeni, veselīga uztura uzturēšanu, stresa samazināšanu un vajadzības gadījumā konsultēties ar dermatologu ir svarīgi pasākumi, lai apkarotu blaugznas un uzturētu galvas ādu veselīgu.