Kā samazināt menstruālo koliku

Kā samazināt menstruālo koliku

Menstruālā kolika ir izplatīta problēma sieviešu vidū un menstruālā periodā var izraisīt diskomfortu un intensīvas sāpes. Par laimi, ir vairāki veidi, kā samazināt menstruālo krampjus un mazināt simptomus. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus padomus un paņēmienus, kas var palīdzēt samazināt menstruālo koliku intensitāti.

1. Vingrinājumi

Regulāra vingrošana var palīdzēt samazināt menstruālās kolikas. Vingrinājumi atbrīvo endorfīnus, kas ir ķīmiskas vielas, kas palīdz mazināt sāpes un uzlabot garastāvokli. Turklāt vingrinājumi arī palīdz uzlabot asinsriti, kas var samazināt kolikas intensitāti.

2. Veselīgs uzturs

Veselīga un sabalansēta ēšana var palīdzēt samazināt menstruālo koliku. Izvairieties no pārtikas produktiem, kas bagāti ar taukiem, sāli un cukuru, jo tie var palielināt iekaisumu un pasliktināt kolikas simptomus. Tā vietā izvēlieties šķiedrvielu bagātinātus pārtikas produktus, piemēram, augļus, dārzeņus un veselus graudus, kas palīdz regulēt zarnu darbību un samazināt iekaisumu.

3. Zāļu tēja

Zāļu tēja var būt lieliska iespēja mazināt menstruālās kolikas. Dažiem augiem, piemēram, kumelīšu un piparmētru, ir relaksējošas un pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt mazināt sāpes un diskomfortu. Mēģiniet menstruālā periodā paņemt tasi kumelīšu vai piparmētru tējas, lai mazinātu kolikas simptomus.

4. Siltuma pielietojums

Siltuma pielietojums vēdera reģionā var palīdzēt atslābināt muskuļus un mazināt menstruālo krampjus. Jūs varat izmantot karsta ūdens maisiņu, karstu kompresi vai pat uzņemt karstu dušu, lai atbrīvotos no simptomiem. Karstums palīdz palielināt asins plūsmu reģionā, kas var mazināt sāpes un iekaisumu.

5. Zāles

Intensīvākos menstruālo krampju gadījumos simptomu mazināšanai var būt nepieciešami medikamenti. Pretsāpju līdzekļi, nesteroīdi un antismodiski pretiekaisuma līdzekļi ir dažas iespējas, kuras var noteikt ārsts. Tomēr pirms jebkādas narkotiku ārstēšanas uzsākšanas ir svarīgi konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu.

Īsāk sakot, menstruālās kolikas var samazināt, regulāri vingrojot, veselīgu uzturu, zāļu tēju, siltuma uzklāšanu un intensīvākos gadījumos zāļu lietošanu. Izmēģiniet šos padomus un atrodiet labāko veidu, kā mazināt menstruālo koliku simptomus.