Kā atcelt degunu

Kā efektīvi atkausēt degunu

Pārslogots deguns var būt ārkārtīgi neērti un izjaukt ikdienas dzīves aktivitātes. Labā ziņa ir tā, ka ir vairāki veidi, kā mazināt šo sensāciju un labāk elpot. Šajā rakstā mēs parādīsim dažus padomus un paņēmienus, kā efektīvi atcelt degunu.

1. Tvaika ieelpošana

Viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem deguna atcelšanas veidiem ir tvaika ieelpošana. Šim nolūkam varat izmantot karsta ūdens baseinu un pievienot dažus pilienus eikalipta ēteriskās eļļas vai mentola. Pārklājiet galvu ar dvieli un dažas minūtes elpojiet tvaiku. Tas palīdzēs atvērt elpceļus un mazināt deguna sastrēgumus.

2. Izmantojiet deguna aerosolu

deguna aerosoli ir praktiska un efektīva iespēja atcelt degunu. Tie satur vielas, kas palīdz samazināt iekaisumu un atvērtus elpošanas ceļus. Tomēr ir svarīgi tos izmantot mērenībā un ievērot ražotāja instrukcijas.

3. Veiciet deguna mazgāšanu ar fizioloģisko šķīdumu

deguna mazgāšana ar fizioloģisko šķīdumu ir ļoti efektīvs paņēmiens deguna atcelšanai. Šim nolūkam deguna mazgāšanai varat izmantot šļirci vai īpašu ierīci. Vienkārši nolieciet galvu uz sāniem un ievietojiet šķidrumu vienā no nāsīm, ļaujot tam iziet. Tas palīdzēs noņemt liekās gļotas un notīrīt elpceļus.

4. Palieciet hidratēts

Hidratācija ir kritiska, lai saglabātu mitros elpceļus un atvieglotu gļotu novēršanu. Dzeriet daudz ūdens visas dienas garumā un izvairieties no ļoti sausas vides. Turklāt patērē pārtikas produktus, kas bagāti ar šķidrumiem, piemēram, zupām un tējām, kas arī palīdz mazināt deguna sastrēgumus.

5. Izmantojiet karstas kompreses

Karstās kompreses var būt lielisks sabiedrotais, lai decongast līdz degunam. Vienkārši ienirstiet dvieli karstā ūdenī, pagrieziet lieko šķidrumu un uzklājiet uz sejas, pārklājot degunu un pieri. Karstums palīdzēs paplašināt asinsvadus un mazināt deguna sastrēgumus.

Secinājums

Deguna samazināšana var būt vienkāršs process, taču nepieciešama atbilstoša aprūpe un paņēmieni. Izmēģiniet šajā rakstā sniegtos padomus, un noskaidrojiet, kurš no tiem jums vislabāk darbojas. Ja deguna sastrēgumi saglabājas vairāk nekā nedēļu vai to pavada citi simptomi, ir svarīgi meklēt medicīnisku padomu.