Ko nozīmē Cocos mikrobioloģija

Ko nozīmē Cocos mikrobioloģija?

Mikrobioloģija ir bioloģijas nozare, kas pēta tādus mikroorganismus kā baktērijas, vīrusi, sēnītes un vienšūņi. Šajā jomā ir dažādi mikroorganismu veidi, ieskaitot kokosriekstus.

Kas ir kokosrieksti?

Kokosrieksti ir baktēriju tips, kam ir sfēriska vai ovāla forma. Tos var atrast dažādās vidēs, piemēram, cilvēku ādā, augsnē, ūdenī un pat dzīvnieku un cilvēku kuņģa -zarnu traktā.

kokosriekstu īpašības

Kokosrieksti parasti atrodami grupās, veidojot kolonijas. Tos var klasificēt pēc to šūnu struktūras, piemēram, grampozitīviem kokosriekstiem un gramnegatīviem kokosriekstiem.

grampozitīvi kokosrieksti: gramu krāsā ir bieza šūnu siena un purpursarkanā sitiens. Gram-pozitīvu kokosriekstu piemēri ir Staphylococcus un Streptococcus.

grema negatīvi kokosrieksti: ir plānāka šūnu siena un rozā krāsā gramu krāsā. Gramnegatīvo kokosriekstu piemēri ir Neisseria un Moraxella.

Kokosriekstu nozīme mikrobioloģijā

Kokosriekstos var būt atšķirīgas lomas mikrobioloģijā. Daži tiek uzskatīti par patogēniem, ti, tie var izraisīt slimības cilvēkiem un dzīvniekiem. Citi ir izdevīgi, piemēram, Lactobacilli, kas palīdz gremot un zarnu veselību.

Turklāt kokosriekstus var izmantot arī zinātniskos pētījumos un pētījumos, kas ir svarīgi narkotiku, vakcīnu un diagnostikas metožu izstrādei.

Atsauces

  • Smits, J. Mikrobioloģija: jēdzieni un pielietojumi. McGraw-Hill Education, 2018.
  • Madigans, M. T., et al. Broka mikroorganismu bioloģija. Pīrsons, 2018.
  • Es ceru, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu šaubas par Cocos mikrobioloģijas nozīmi. Ja jums ir vairāk jautājumu, nevilcinieties jautāt!