Kā izņemt kefalu no drēbēm

Kā izņemt kefalu no drēbēm

Pelējums ir izplatīta problēma, kas var ietekmēt mūsu drēbes, atstājot traipus un nepatīkamu smaku. Par laimi, ir vairāki veidi, kā noņemt pelējumu un atjaunot drēbes sākotnējā stāvoklī. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus efektīvus padomus un trikus, kā izvadīt pelējumu no jūsu drēbēm.

1. Identificēt veidni

Pirms sākat noņemt pelējumu, ir svarīgi pareizi noteikt skartās zonas. Veidne parasti parādās kā tumši vai zaļgani plankumi uz drēbēm. Noteikti pārbaudiet visas zonas, ieskaitot krokas un sarežģītās daļas.

2. Noņemiet lieko veidni

Pirms drēbju mazgāšanas ir svarīgi noņemt lieko veidni. To var izdarīt, izmantojot mīkstu suku vai mitru audumu, lai viegli berzētu skartās vietas. Noteikti veiciet šo brīvā dabā vai labi vēdinātā vietā, lai izvairītos no pelējuma sporu izkliedes.

3. Nomazgājiet drēbes ar karstu ūdeni

Pēc liekā pelējuma noņemšanas mazgājiet drēbes, kas skarta karstā ūdenī. Karstais ūdens palīdz nogalināt pelējuma sporas un noņemt traipus. Noteikti pārbaudiet drēbju mazgāšanas instrukcijas, lai pārliecinātos, ka tās var mazgāt karstā ūdenī.

4. Izmantojiet balto balinātāju vai etiķi

Ja pēc mazgāšanas saglabājas kullete, varat mēģināt izmantot balinātāju vai balto etiķi. Mazgāšanas ciklam pievienojiet tasi balinātāja vai balta etiķa un atkal mazgājiet drēbes. Noteikti pārbaudiet veļas mazgāšanas instrukcijas, lai pārliecinātos, ka tos var mazgāt ar balinātāju.

5. Nosusiniet drēbes saulē

Pēc drēbju mazgāšanas ir svarīgi tos pareizi nožūt, lai izvairītos no vairāk veidņu augšanas. Labākais veids, kā nožūt drēbes, ir saule, jo saules stari palīdz nogalināt atlikušās pelējuma sporas. Pakariet drēbes uz āra drēbju līnijas vai labi ventilētā vietā.

6. Pareizi uzglabājiet drēbes

Lai izvairītos no drēbēm, ir svarīgi tās pareizi uzglabāt. Pirms to glabāšanas pārliecinieties, ka drēbes ir pilnīgi sausas. Izvairieties arī no mitru drēbju uzglabāšanas plastmasas maisiņos, jo tas var radīt vidi, kas veicina pelējuma augšanu.

Sekojot šiem padomiem, jūs varat efektīvi noņemt veidni no drēbēm un turēt tos bez šīs problēmas. Atcerieties vienmēr pārbaudīt veļas mazgāšanas instrukcijas un, ja nepieciešams, konsultējieties ar profesionāli, lai iegūtu papildu vadlīnijas.