Kā klājas gļotādai

Kā ir gļotādas buferis?

Mucoso buferis ir bieza un bieza želejveida viela, ko grūtniecības laikā ražo dzemdes kakls. Tam ir svarīga loma augļa un dzemdes aizsardzībā pret infekcijām un citiem ārējiem līdzekļiem.

Mucoso Tamphion raksturlielumi

Mucoso buferis galvenokārt sastāv no dzemdes kakla gļotām, ko ražo dzemdes kakla dziedzeri. Tam ir konsistence, kas līdzīga neapstrādātai olu baltumam, un tā var atšķirties no caurspīdīgas līdz nedaudz rozā vai brūnu.

Turklāt gļotādas spraudnis var saturēt nelielu daudzumu asiņu, it īpaši, ja dzemdes kakls notiek pirms dzemdībām. Tas ir pazīstams kā “asiņošanas pazīme” un var būt norādīts, ka darbaspēks ir tuvu.

Mucoso Tamphion funkcija

Mucoso Buffer darbojas kā aizsargājoša barjera, novēršot baktēriju, vīrusu un citu mikroorganismu iekļūšanu dzemdē. Tas arī palīdz saglabāt dzemdes vidi stabilu un aizsargā augli no iespējamām infekcijām.

Turklāt gļotādas spraudnim ir liela nozīme dzemdes kakla dilatācijas procesā dzemdību laikā. Tā kā dzemdes kakls paplašinās, tiek atbrīvots gļotādas buferis, norādot, ka tuvojas piegāde.

Kad tiek atbrīvots gļotādas buferis?

Gļotādas bufera izdalīšanās var notikt dienas vai nedēļas pirms darba sākuma. Tomēr ne visas sievietes saprot, kad tas notiek, jo to var atbrīvot pakāpeniski un palikt nepamanīts.

Kad tiek atbrīvots gļotādas buferis, to var pamanīt kā biezu un želejveida maksts sekrēciju, ko bieži pavada neliela asiņošana. Tas ir normāli, un tam nevajadzētu uztraukties, ja vien nav intensīvas asiņošanas vai citu satraucošu simptomu.

Secinājums

Gļotādas buferis ir svarīga viela grūtniecības laikā, kas darbojas kā aizsargbarjera un norāda uz dzemdību tuvumu. Tas ir normāli, lai to pirms dzemdībām tiktu atbrīvots, taču katrai sievietei par to var būt atšķirīga pieredze. Ja ir jautājumi vai bažas, vienmēr ir ieteicams konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu.