Kā izkausēt šokolādi

Kā izkausēt šokolādi

Kūstot šokolādi var šķist vienkāršs uzdevums, taču, lai iegūtu vēlamo rezultātu, ir nepieciešama aprūpe un uzmanība. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums soli pa solim, lai pareizi un bez kļūdām izkausētu šokolādi.

1. solis: izvēlieties pareizo šokolādi

Ne visa šokolāde ir piemērota kausēšanai. Ir svarīgi izvēlēties labas kvalitātes šokolādi, vēlams ar augstu kakao saturu. Bāra šokolāde ir labākais risinājums, jo to ir vieglāk izkausēt un tai ir maigāka tekstūra.

2. solis: sadaliet šokolādi gabalos

Lai atvieglotu kušanas procesu, sadaliet šokolādi mazos un vienveidīgos gabaliņos. Tas palīdzēs nodrošināt, ka šokolāde izkūst vienmērīgi un izvairīsies no tās sadedzināšanas.

3. solis: izkausē ūdens vannā

Viens no labākajiem šokolādes izkausēšanas veidiem ir ūdens vannas metode. Lai to izdarītu, ielieciet pannu ar ūdeni uz uguns un, kad tas sāk vārīties, samaziniet uguni līdz minimumam. Pēc tam uz pannas ielieciet glāzi vai nerūsējošu bļodu, pārliecinoties, ka ūdens nepieskaras bļodai.

Ievietojiet šokolādes gabaliņus bļodā un pastāvīgi samaisiet ar silikona lāpstiņu vai koka karoti. Ūdens tvaiku siltums gludi un pakāpeniski izkausēs šokolādi.

4. solis: uzmanieties no temperatūras

Šokolāde kūst temperatūras diapazonā no 40 ° C līdz 45 ° C Ir svarīgi neļaut temperatūrai pārsniegt 50 ° C, jo tas var sadedzināt šokolādi un mainīt tās garšu un tekstūru.

Lai pārbaudītu temperatūru, varat izmantot kulinārijas termometru. Ja jums nav termometra, šokolādi varat pārbaudīt ar pirkstu. Ja tas ir karsts, bet izturīgs pret pieskārienu, tas ir pareizajā vietā.

5. solis: izmantojiet izkausēto šokolādi

Pēc šokolādes kausēšanas jūs to varat izmantot dažādiem preparātiem, piemēram, jumtiem, pildījumiem, trifelēm, cita starpā. Atcerieties nekavējoties izmantot izkausēto šokolādi, jo tā var atkal sacietēt, ja tā atdziest.

Tagad, kad jūs zināt, kā pareizi izkausēt šokolādi, izmantojiet iespēju izmantot savas kulinārijas prasmes praksē un radīt garšīgus desertus. Dalieties savā pieredzē komentāros!