Kā ir sifilisa brūce

Kā ir sifilisa brūce

sifiliss ir seksuāli transmisīva slimība, ko izraisa baktēriju treponema pallidum. Viena no visspilgtākajām šīs slimības iezīmēm ir brūces, ko sauc par cieto vēzi, izskats.

Kas ir cietais vēzis?

Smagais vēzis ir pirmā sifilisa izpausme un parasti parādās 10 līdz 90 dienas pēc piesārņojuma. Šī brūce ir nesāpīga, parasti unikāla un var parādīties dzimumorgānos, tūpļa, mutē vai citās ķermeņa daļās.

cietā vēža īpašības:

  • Tas var būt liels vai plakans ievainojums;
  • Tam ir labi definētas malas;
  • uzrāda rūdītu bāzi;
  • Var būt sarkanīga vai rozā krāsa;
  • Tas ir nesāpīgs, kas var apgrūtināt diagnozi.

Ir svarīgi atzīmēt, ka cietā vēža klātbūtne ne vienmēr ir pamanāma, jo tā var rasties vietās, kuras ir grūti vizualizēt vai kuru sajaukt ar citiem ādas bojājumiem.

Kā tiek veikta diagnoze?

Sifilisa diagnoze tiek veikta, izmantojot laboratorijas testus, piemēram, ātru testēšanu vai seroloģiju. Turklāt ir svarīgi ziņot ārstam visus simptomus vai aizdomas brūces, lai viņš varētu veikt atbilstošu klīnisko novērtējumu.

sifilisa ārstēšana

Sifilisam ir izārstēt, un ārstēšana tiek veikta, lietojot antibiotikas, parasti penicilīnu. Ir svarīgi pareizi ievērot medicīniskās vadlīnijas un veikt visu ārstēšanu, pat ja simptomi pazūd.

Ir svarīgi atcerēties, ka sifiliss ir seksuāli transmisīva slimība, un profilakse ir labākais veids, kā izvairīties no piesārņojuma. Prezervatīvu lietošana visās seksuālajās attiecībās ir būtiska aizsardzībai pret šo un citām slimībām.

Mēs ceram, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu šaubas par to, kāda ir sifilisa brūce. Aizdomu vai simptomu gadījumā vienmēr meklējiet veselības aprūpes speciālistu pareizai diagnozei un pareizai ārstēšanai.