Kā rūpēties par saulespuķēm

Kā rūpēties par saulespuķi

Saulespuķes ir skaisti un dinamiski ziedi, kas jūsu dārzā var radīt prieku un krāsu. Turklāt viņi ir pazīstami arī ar savu spēju visu dienu sekot saulei. Ja jūs domājat par saulespuķu kultivēšanu savā dārzā, šeit ir daži svarīgi padomi, kā rūpēties par šiem skaistajiem ziediem.

pareizās vietas izvēle

Saulespuķes ir augi, kuriem ir nepieciešams daudz saules gaismas, lai augtu veselīgi un stipri. Tāpēc pārliecinieties, ka esat izvēlējies vietu savā dārzā, kas dienā saņem vismaz 6 stundas tiešas saules. Pārliecinieties arī, vai augsne ir labi nosusināta, lai novērstu ūdens uzkrāšanos ap saknēm.

Augsnes sagatavošana

Pirms saulespuķu sēklu stādīšanas ir svarīgi pareizi pagatavot augsni. Noteikti noņemiet visas nezāles un akmeņus no izvēlētās vietas. Pēc tam pievienojiet organisko savienojumu zemē, lai uzlabotu savu auglību un ūdens aiztures spēju.

Sēklu stādīšana

Saulespuķu sēklas var stādīt tieši uz zemes vai podos, atkarībā no to vēlmēm. Ja izvēlaties tos stādīt tieši uz zemes, izveidojiet caurumu apmēram 2,5 cm dziļumā un katrā caurumā ievietojiet sēklu. Pārklājiet sēklas ar zemi un maigi tās sasmērējiet.

Pareizi laistot

Saulespuķēm ir nepieciešama regulāra laistīšana, lai augtu veselīgi. Tomēr ir svarīgi izvairīties no liekā ūdens, jo tas var izraisīt sakņu puvi. Sasmērējiet saulespuķu augus reizi nedēļā, nodrošinot, ka augsne ir mitra, bet nav iemērc.

Aizsardzība pret kaitēkļiem un slimībām

Kā arī citus augus, arī saulespuķes var ietekmēt arī kaitēkļi un slimības. Lai aizsargātu savus augus, regulāri pārbaudiet, vai ir laputu, ložu vai gliemežu invāzijas pazīmes. Ja nepieciešams, izmantojiet organiskos vai dabiskos produktus, lai kontrolētu šos kaitēkļus.

Rūpējoties par ziediem

Tā kā aug saulespuķes, ir svarīgi sniegt atbilstošu atbalstu, lai tās nesaliektu un nesalauztos ar vēju. Lai palīdzētu augiem, varat izmantot pāļus vai žogus. Noņemiet arī nokaltušos ziedus, lai veicinātu jaunu ziedu augšanu.

Sēklu novākšana

Viena no interesantākajām lietām par saulespuķēm ir tā, ka tās ražo ēdamas sēklas. Kad ziedi sāk nokalst un ziedlapiņas nokrīt, jūs varat gūt sēklas. Vienkārši noņemiet galvas no ziediem un ļaujiet tiem nožūt vēsā, sausā vietā. Pēc žāvēšanas jūs varat noņemt sēklas un izmantot tās uzkodām vai pat stādīt jaunas saulespuķes.

Secinājums

Rūpējoties par saulespuķēm, var būt iepriecinoša un jautra pieredze. Ar iepriekš minētajiem padomiem jūs būsit gatavs kultivēt šos skaistos ziedus savā dārzā. Atcerieties nodrošināt pareizu saules gaismu, pareizi sagatavot augsni, pareizi ūdeni un aizsargāt pret kaitēkļiem un slimībām. Ar nelielu rūpību un uzmanību jūs varat izbaudīt saulespuķu skaistumu savā sētā.