Kā izārstēt galvassāpes 30 sekundēs

Kā izārstēt galvassāpes 30 sekundēs

Vai jums kādreiz ir bijušas tādas nepanesamas galvassāpes, kas izskatās, ka tā ilgs mūžīgi? Mēs zinām, kā tas var būt nomākts un izjaukt jūsu dienu. Bet ko tad, ja es jums saku, ka ir iespējams mazināt šīs sāpes tikai 30 sekundēs? Tas izskatās pārāk labi, lai būtu patiesība, vai ne? Bet ticiet man, ir vienkārši paņēmieni, kas var jums palīdzēt šajā diskomforta brīdī.

Ātras palīdzības metodes

Ir vairākas metodes, kuras var izmantot, lai mazinātu galvassāpes dažās sekundēs. Iepazīstināsim dažus no tiem:

1. Masāža pagaidu reģionā

Viens no visefektīvākajiem paņēmieniem ir maiga masāža tempļa reģionā. Izmantojiet indeksu un vidējos pirkstus, lai šajā apgabalā veiktu apļveida kustības. Spiedienam jābūt vieglam, bet pietiekami stingram, lai stimulētu asinsriti un atslābinātu muskuļus.

2. Dziļa elpošana

Dziļā elpa ir vienkārša, bet ļoti efektīva paņēmiens galvassāpju mazināšanai. Apsēdieties ērtā stāvoklī, aizveriet acis un dziļi elpojiet aiz deguna, dažas sekundes turot gaisu un lēnām nometot to caur muti. Atkārtojiet šo procesu pāris reizes un jūtiet, ka spriedze tiek atbrīvota.

3. Aukstā komprese

Auksta saspiešana uz pieres vai kakla var palīdzēt ātri mazināt galvassāpes. Aptiniet dažus ledus gabaliņus dvielī vai izmantojiet saspiestu gēla maisiņu. Uz dažām sekundēm uzklājiet sāpošo reģionu un jūtiet tūlītēju atvieglojumu.

Citi padomi galvassāpju novēršanai

Papildus ātras palīdzības metodēm ir svarīgi veikt dažus pasākumus, lai novērstu galvassāpes. Skatīt dažus padomus:

1. Palieciet hidratēts

Dehidratācija var būt viens no galvassāpju cēloņiem. Pārliecinieties, ka visu dienu regulāri dzeriet ūdeni, lai paliktu hidratēts.

2. Izvairieties no pārtikas un dzērieniem, kas var izraisīt galvassāpes

Dažas vielas, kas atrodas pārtikā un dzērienos, piemēram, kofeīns un alkohols, var izraisīt dažu cilvēku galvassāpes. Nosakiet, kuri pārtikas produkti, kuriem ir šī ietekme uz jums, un izvairieties no to lietošanas.

3. Regulāri praktizē fiziskās aktivitātes

Regulāras fiziskās aktivitātes palīdz samazināt stresu un muskuļu spriedzi, kas ir faktori, kas var izraisīt galvassāpes. Atrodiet darbību, kas jums patīk, un iekļaujiet to savā rutīnā.

Secinājums

Galvassāpes var būt ārkārtīgi neērti, taču ar dažām vienkāršām metodēm dažu sekunžu laikā ir iespējams mazināt diskomfortu. Izmēģiniet šajā rakstā sniegtos padomus, un noskaidrojiet, kurš no tiem jums vislabāk darbojas. Atcerieties arī pieņemt profilaktiskus pasākumus, lai novērstu galvassāpes biežas. Ja simptomi saglabājas, ir svarīgi meklēt medicīnisku padomu.