Kā no drēbēm paņemt eļļas traipu

Kā noņemt eļļas traipu no apģērba

Eļļas traipi var būt īsts murgs, mazgājot drēbes. Neatkarīgi no negadījuma virtuvē vai automašīnu eļļas noplūde, ir svarīgi zināt, kā efektīvi noņemt šos traipus. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums dažus padomus un trikus, kā izņemt eļļas traipus no apģērba.

1. Nosakiet auduma veidu

Pirms sākat noņemt traipu, ir svarīgi noteikt auduma veidu no apģērba. Dažiem smalkākiem audumiem var būt nepieciešama īpaša aprūpe tīrīšanā.

2. Noņemiet lieko eļļu

Ja eļļas traips joprojām ir svaigs, varat mēģināt noņemt lieko eļļu ar absorbējošu papīru vai tīru audumu. Viegli nospiediet pār traipu, lai pēc iespējas absorbētu.

3. Izmantojiet neitrālu mazgāšanas līdzekli vai ziepes

Pēc liekās eļļas noņemšanas uz traipu uzklājiet dažas mazgāšanas līdzekļa vai maigas ziepes. Maigi berzējiet ar rokām vai mīkstu saru suku.

4. Mērcēt

Ja traips saglabājas, jūs varat iemērkt silto apģērbu siltā ūdenī ar nelielu mazgāšanas līdzekli apmēram 30 minūtes. Tas palīdzēs atbrīvot traipu pirms mazgāšanas.

5. Mazgāt normāli

Pēc mērces laika normāli mazgājiet drēbes uz mašīnas vai ar rokām, ievērojot auduma mazgāšanas instrukcijas. Pārbaudiet, vai traips tika noņemts pirms drēbju žāvēšanas.

6. Izmantojiet īpašus produktus

Ja traips saglabājas pat pēc mazgāšanas, varat mēģināt izmantot noteiktus eļļas traipus, piemēram, noņēmējus vai šķīdinātājus. Pirms uzklāšanas pa visu traipu, izpildiet produkta instrukcijas un pārbaudiet diskrētā apģērba vietā.

7. Meklējiet profesionālu palīdzību

Ja visi mēģinājumi noņemt traipus neizdodas, ieteicams meklēt profesionālu palīdzību, piemēram, specializētu veļu. Viņiem ir jaudīgāki paņēmieni un produkti, lai noņemtu sarežģītus traipus.

Sekojot šiem padomiem, jūs varat efektīvi noņemt eļļas traipus no apģērba. Atcerieties rīkoties ātri un esiet piesardzīgs ar smalkākiem audumiem. Ar pacietību un pareizajiem produktiem jūsu drēbes būs tīras un bez traipus.