Kā spēlēt caurumu

Kā spēlēt caurumu

Caurums ir ļoti populāra kāršu spēle Brazīlijā, kuru var spēlēt 2 līdz 6 spēlētāji. Tā ir stratēģijas un prasmju spēle, kur mērķis ir veidot karšu kombinācijas un izmest visas kartes citu spēlētāju priekšā.

Pamata spēles noteikumi

Lai spēlētu caurumu, jums būs vajadzīgas kopīgas 52 kartes. Spēle ir sadalīta kārtās, un katrs kārtas spēlētāji saņem 11 kārtis. Mērķis ir veidot karšu kombinācijas, kas var būt sekvences (viena un tā paša uzvalka burti skaitliskā secībā) vai plaisas (trīs kartes ar tādu pašu vērtību).

Katras kārtas sākumā spēlētājs pa kreisi no izplatītāja sāk spēlēt. Viņš var uzņemt augšējo karti vai miskastes augšdaļu. Tad viņam ir jāizmet vēstule, kas var būt tikko paņemta vēstule vai vēstule no rokas.

Pārējie spēlētāji pulksteņrādītāja virzienā var arī uzņemt kalna virsotni vai miskastes augšdaļu, ja atkritumu karte ir pirmā, kas tiek noķerta. Tad viņiem vajadzētu atmest vēstuli.

Kad spēlētājs var veidot karšu kombināciju, viņš var trāpīt pie galda, lai norādītu, ka viņš ir gatavs nolaist savas kārtis. Pārējiem spēlētājiem ir viena pēdējā iespēja spēlēt pirms kārtas beigām.

Rezultāts

caurumā kartēm ir atšķirīgas vērtības. Kartes no 2 līdz 9 ir 5 punktu vērtība katrā, kartes no 10 līdz k ir 10 punktu vērtības katra, un ACE ir 15 punktu vērts. Karšu kombinācijām ir arī atšķirīgas vērtības. Viena secība ir 100 punktu vērta, plaisas vērtība ir 200 punkti, un 7 karšu kombinācija ir 500 punktu vērtība.

Katras kārtas beigās spēlētāji pievieno to karšu punktus, kurus viņi ir spējuši lejupielādēt un atņemt vēl rokās esošos karšu punktus. Mērķis ir pēc iespējas mazāk punktu.

stratēģijas uzvarēt

Lai uzvarētu caurumā, ir svarīgi iegūt labu stratēģiju. Daži padomi ir:

  • Novērojiet izmestās kartes: Pievērsiet uzmanību kartēm, kuras citi spēlētāji izmet, lai iegūtu priekšstatu par viņu veidotajām kombinācijām.
  • izmetiet augstākās vērtības kartes: mēģiniet pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no augstākās vērtības kartēm, lai izvairītos no daudzu punktu uzkrāšanas.
  • Veidlapas kombinācijas ātri: mēģiniet pēc iespējas ātrāk izveidot karšu kombinācijas, lai jūs varētu sasniegt galdu un nolaist kartes pirms citiem spēlētājiem.
  • Jāapzinās pilskalna kartes: Novērojiet kartes, kuras tiek izmestas kalnā, lai uzzinātu, vai ir vērts paņemt vēstuli no kalna vai atkritumiem.
  • Sekojot šiem padomiem un daudz praktizējot, jūs varat kļūt par kvalificētu caurumu spēlētāju un uzvarēt jūsu mačos. Jautri spēlēt!