Kā uzzināt, vai himēns jau ir salauzts

Kā uzzināt, vai himēns jau ir salauzts

Himēns ir plāna membrāna, kas atrodas pie maksts ieejas, kas var sadalīties fizisko aktivitāšu laikā, piemēram, sportā, vai pirmā dzimumakta laikā. Tomēr daudziem cilvēkiem ir jautājumi par identificēšanu, vai himēns jau ir salauzts vai nē. Šajā rakstā mēs apskatīsim dažus veidus, kā zināt, vai himēns jau ir salauzts.

1. Medicīnas eksāmens

Viens no visprecīzākajiem veidiem, kā uzzināt, vai himēns jau ir salauzts, ir medicīniska pārbaude. Ginekologs var veikt fizisku eksāmenu, lai pārbaudītu himēna integritāti. Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka ne visām sievietēm ir neskarts himēns, jo tas var dabiski sabojāties bērnībā vai pusaudža gados.

2. Sāpju neesamība

Vēl viens veids, kā noteikt, vai himēns jau ir salauzts, ir sāpju neesamība dzimumakta laikā. Neskarts himēns var izraisīt diskomfortu un pat sāpes iespiešanās laikā, savukārt salauzts himēns parasti neizraisa šāda veida sajūtas.

3. Asiņošanas klātbūtne

Dažām sievietēm himēna sadalīšanās var izraisīt nelielu asiņošanu. Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka ne visām sievietēm ir asiņošana pirmajā dzimumakta laikā, jo tas var atšķirties atkarībā no himēna un citu individuālo faktoru elastības.

4. Sensācija

Dažas sievietes ziņo, ka pēc himēnu plīsumiem ir sajūta par atvēršanu maksts reģionā. Šo sajūtu var uztvert masturbācijas laikā vai dzimumakta laikā.

5. Pašpārbaude

Pašpārbaude var būt arī veids, kā identificēt, vai himēns jau ir salauzts. Ievietojot pirkstu maksts, ir iespējams sajust himēna klātbūtni vai neesamību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka katrai sievietei ir unikāls himēns, un ne visas sievietes var identificēt himēna klātbūtni vai neesamību, izmantojot pašpārbaudi.

Ir svarīgi uzsvērt, ka himēna klātbūtne vai neesamība nav tieši saistīta ar sievietes jaunavību. Jaunavība ir sociāla un kultūras konstrukcija, un to nevar noteikt tikai ar himēna integritāti.

Šaubu vai bažu gadījumā vienmēr ir ieteicams meklēt medicīnisku padomu. Ginekologs ir vispiemērotākais profesionālis, lai noskaidrotu visas šaubas, kas saistītas ar seksuālo un reproduktīvo veselību.