Kā uzzināt, vai esmu aseksuāls

Kā uzzināt, vai esmu aseksuāls

Ja jums rodas jautājums par savu seksuālo orientāciju un identificējat sevi kā aseksuālu, ir svarīgi saprast, ka aseksualitāte ir derīga un likumīga orientācija. Būt aseksuālam nozīmē nejust seksuālu pievilcību pret citiem neatkarīgi no žanra.

Kas ir aseksualitāte?

Aseksualitāte ir seksuāla orientācija, kurā cilvēks nejūt seksuālu pievilcību citiem. Tas nenozīmē, ka aseksuāliem cilvēkiem nevar būt romantiskas vai emocionālas attiecības, bet gan, ka viņi nejūt vajadzību vai vēlmi nodarboties ar seksu.

Kā uzzināt, vai esmu aseksuāls?

Seksuālās orientācijas atklāšana var būt personīgs un individuāls process. Šeit ir daži jautājumi, kas var palīdzēt pārdomāt jūsu seksualitāti:

  • Vai jūs jūtaties seksuāla pievilcība citiem cilvēkiem?
  • Vai jums šķiet vēlme nodarboties ar seksu?
  • Vai jūs jūtaties neērti ar domu nodarboties ar seksu?
  • Vai jūtaties apmierināts ar savu pašreizējo seksuālo dzīvi?
  • Ja uz šiem jautājumiem atbildējāt “nē”, jūs varat būt aseksuāls. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka seksuālā orientācija ir sarežģīta katras personas identitātes sastāvdaļa, un tā var prasīt laiku, lai pilnībā saprastu.

    Vai ir normāli būt aseksuālam?

    Jā, būt aseksuālam ir pilnīgi normāli. Tāpat kā ir heteroseksuāli, homoseksuāli un biseksuāli cilvēki, ir arī aseksuāli cilvēki. Seksuālā daudzveidība ir dabiska cilvēka stāvokļa sastāvdaļa.

    Kā rīkoties ar aseksualitāti?

    Ja esat uzzinājis, ka esat aseksuāls, ir svarīgi atcerēties, ka jums nav nekā slikta. Tas ir derīgs un likumīgi, ja ir atšķirīga seksuālā orientācija no vairākuma. Šeit ir daži padomi, kā rīkoties ar aseksualitāti:

    • Meklējiet atbalstu: runājiet ar draugiem, ģimenes vai garīgās veselības speciālistiem, kuri var palīdzēt jums saprast un pieņemt jūsu seksuālo orientāciju.
    • Izglītot: uzziniet vairāk par aseksualitāti un atrodiet tiešsaistes kopienas vai atbalsta grupas, kur varat sazināties ar citiem, kuriem ir līdzīga pieredze.
    • Esiet autentisks: nejūtieties spiediens, lai iekļautos citu sociālajos standartos vai cerībās. Esiet uzticīgs sev un dzīvojiet savu dzīvi atbilstoši savām vajadzībām un vēlmēm.

    Vienmēr atceroties, ka katrs cilvēks ir unikāls un viņam ir tiesības dzīvot savu seksualitāti, kad jūtas ērti. Ja jums joprojām ir jautājumi vai raizes, nekautrējieties meklēt profesionālu palīdzību.

    Mēs ceram, ka šis raksts ir bijis noderīgs, lai jūs vairāk saprastu par aseksualitāti un to, kā uzzināt, vai esat aseksuāls. Atcerieties, ka jūs neesat viens un ka ir pieejami resursi un kopienas, lai sniegtu atbalstu un izpratni.