Kā pagatavot kvinoju

Kā pagatavot quinoa

Quinoa ir ļoti barojošs un daudzpusīgs grauds, kas arvien vairāk ir ieguvis popularitāti ēdiena gatavošanā. Papildus tam, ka tas ir lielisks olbaltumvielu avots, Quinoa ir bagāts arī ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā vienkārši un garšīgi pagatavot kvinoju.

1. solis: izvēlieties un mazgājiet kvinoju

Pirms kvinojas vārīšanas ir svarīgi izvēlēties labu produktu un pareizi to mazgāt. Meklējiet labas kvalitātes kvinoju dabiskos vai lielveikalu veikalos. Pēc tam ielieciet kvinoju plānā sietā un mazgājiet to tekošā ūdenī, viegli berzējot ar rokām. Tas palīdzēs noņemt rūgtos atkritumus, kas var būt.

2. solis: pagatavojiet kvinoju

Lai pagatavotu kvinoju, jums būs nepieciešama proporcija 1 glāze kvinojas līdz 2 tasēm ūdens. Vidējā pannā pievienojiet kvinoju un ūdeni un uzkarsē vidēji augstu karstumu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pēc tam samaziniet siltumu līdz vidēji zemam un pārklājiet pannu. Pavārs apmēram 15 minūtes vai līdz kvinoja ir mīksta un viss ūdens ir absorbēts.

3. solis: ļaujiet stāvēt

Pēc vārīšanas laika izslēdziet siltumu un ļaujiet kvinojai atpūsties apmēram 5 minūtes ar pārklāšanu ar pannu. Tas palīdzēs padarīt pupiņas vaļīgas un garšīgākas.

4. solis: atslābiniet pupiņas ar dakšiņu

Pēc atpūtas laika izmantojiet dakšiņu, lai nomestu kvinojas graudus. Tas palīdzēs novērst viņiem pielipšanu un nodrošinās vieglāku un vaļīgu tekstūru.

5. solis: sezona pēc garšas

Quinoa var patērēt karstu un aukstu, un jūs to varat pagatavot pēc jūsu gaumes. Pievienojiet sāli, piparus, olīveļļu, citronu sulu, svaigus garšaugus vai jebkuru citu jūsu izvēlēto garšvielu. Kvinoju var izmantot arī kā pamatni salātiem, sānu ēdieniem un pat kūku un maizes receptēm.

6. solis: izmēģiniet dažādas receptes

Tagad, kad jūs zināt, kā gatavot kvinoju, izmantojiet iespēju izmēģināt dažādas receptes un kombinācijas. Kvinoju var izmantot salātos, zupās, sautētos, pildījumos un daudz ko citu. Tā daudzpusība un gludā aromāts padara to par lielisku iespēju iekļaut līdzsvarotā un veselīgā uzturā.

Mēs ceram, ka šī rokasgrāmata ir palīdzējusi jums iemācīties gatavot kvinoju vienkārši un garšīgu. Izmantojiet visas šī pārpalikuma priekšrocības un izklaidējieties virtuvē!