Kā izkausēt šokolādes tāfelīti

Kā izkausēt šokolādes tāfelīti

Šokolādes tāfelītes izkausēšana var šķist vienkāršs uzdevums, taču ir svarīgi ievērot dažus padomus, lai nodrošinātu, ka šokolāde ir lieliski piemērota jūsu receptēm. Šajā rakstā mēs parādīsim soli pa solim, kā pareizi izkausēt šokolādes tāfelīti.

1. solis: izvēlieties pareizo šokolādi

Ne visas šokolādes ir piemērotas kausēšanai. Ir svarīgi izvēlēties labas kvalitātes šokolādes tāfelīti ar augstu kakao saturu. Izvairieties no šokolādes, pievienojot pienu vai citas sastāvdaļas, jo tās var traucēt izkausētās šokolādes galīgo tekstūru.

2. solis: salauziet šokolādes tāfelīti

Pirms kausēšanas sadaliet šokolādes tāfelīti mazākos gabaliņos. Tas atvieglos kušanas procesu un nodrošinās vienmērīgu saplūšanu.

3. solis: izkausē ūdens vannā

Viens no labākajiem šokolādes izkausēšanas veidiem ir ūdens vannas metode. Lai to izdarītu, ielieciet pannu ar ūdeni uz uguns un, kad tas sāk vārīties, samaziniet uguni līdz minimumam. Pēc tam uz pannas ielieciet glāzi vai nerūsējošu bļodu, pārliecinoties, ka ūdens nepieskaras bļodai.

Ievietojiet šokolādes gabaliņus bļodā un pastāvīgi samaisiet, līdz visa šokolāde ir izkususi un gluda. Esiet piesardzīgs, lai neļautu ūdens vannas ūdenim sazināties ar šokolādi, jo tas var izraisīt gabaliņu veidošanos.

4. solis: izmantojiet izkausēto šokolādi

Pēc šokolādes kausēšanas jūs varat to izmantot savās receptēs. Ielejiet to silikona formās, lai pagatavotu šokolādes, izmantotu to, lai pārklātu kūkas vai augļus, vai pat pagatavojiet garšīgu ganache.

Atcerieties, ka izkausētā šokolāde var ātri sacietēt, tāpēc ir svarīgi to izmantot, tiklīdz tā ir gatava. Ja jums tas ir jāpilda, dariet to atkal ūdens vannā, esiet piesardzīgs, lai nepārkarsētu.

Secinājums

Šokolādes tāfelītes izkausēšana var būt vienkāršs uzdevums, ja vien sekojat pareizajiem padomiem. Izvēlieties kvalitatīvu šokolādi, izkausējiet to ūdens vannā un izmantojiet to iecienītākajās receptēs. Izmantojot šos padomus, jums būs perfekta kausēta šokolāde desertiem.