Ko nozīmē gļotas

Ko nozīmē gļotādas?

Gļotas ir viskoza un lipīga viela, ko ražo mūsu ķermenis, jo īpaši ar gļotādām, kas atrodas dažādās ķermeņa daļās, piemēram, deguns, mute, plaušas, kuņģa -zarnu trakta un reproduktīvā sistēma.

Daudz funkciju

Gļotas veic vairākas svarīgas funkcijas mūsu ķermenī, ieskaitot:

  • Aizsardzība: Muco darbojas kā aizsargājoša barjera, novēršot mikroorganismu, svešu daļiņu un kairinošu vielu iekļūšanu elpošanas traktā, kuņģa -zarnu trakta un citos orgānos.
  • Hidratācija: gļotādas palīdz saglabāt gļotādas mitru, izvairoties no sausuma un kairinājuma.
  • Eļļošana: Muco atvieglo pārtikas slīdēšanu kuņģa -zarnu traktā un gaisa pārejai elpceļos.
  • Transports: Muco palīdz izvietot dīvainas daļiņas no ķermeņa, piemēram, gļotādas, ko ražo elpošanas sistēma, kas no plaušām izvada putekļus un baktērijas.
  • Pārmērīga gļotu ražošana

    Dažās situācijās ķermenis var radīt pārāk daudz gļotu, kas var izraisīt diskomfortu un simptomus, piemēram, klepu, deguna sastrēgumu, iesnas un cerības. Tas var notikt saaukstēšanās, gripas, alerģiju, sinusīta, astmas un citu elpošanas apstākļu gadījumos.

    simptomu ārstēšana un atvieglojums

    Pārmērīgas gļotu ārstēšana ir atkarīga no pamatā esošā cēloņa. Daudzos gadījumos var būt efektīvi vienkārši pasākumi, piemēram, pareiza hidratācija, gaisa mitrinātāju izmantošana, deguna mazgāšana ar fizioloģisko šķīdumu un zāļu lietošana, lai mazinātu simptomus.

    Ir svarīgi konsultēties ar ārstu par pareizu diagnozi un pareizu ārstēšanas plānu, it īpaši, ja simptomi saglabājas vai pasliktinās.

    Secinājums

    Gļotas ir dabiska viela, ko ražo mūsu ķermenis, kas veic dažādas svarīgas funkcijas, piemēram, aizsardzību, hidratāciju, eļļošanu un transportēšanu. Pārmērīgas gļotas var izraisīt neērti simptomus, bet parasti tos var ārstēt ar vienkāršiem pasākumiem un pareiziem medikamentiem.