Kā notīrīt mazgāšanas mašīnas

Kā notīrīt veļas mazgājamās mašīnas

Veļas mašīna ir būtiska ierīce jebkurā mājā. Tas palīdz mums saglabāt drēbes tīras un labi koptas. Tomēr, tāpat kā jebkurai citai ierīcei, veļas mašīnai ir nepieciešama arī aprūpe un regulāra tīrīšana, lai nodrošinātu tā pareizu darbību un pagarinātu kalpošanas laiku.

Kāpēc notīrīt veļas mašīnu?

veļas mašīnas tīrīšana ir regulāri svarīga vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tīrīšana palīdz noņemt ziepju atlikumus, audus un netīrumus, kas uzkrāti mašīnā. Šie atkritumi var izraisīt sliktu smaržu, traipus uz drēbēm un pat aizsērēt caurules.

Turklāt tīrīšana arī palīdz novērst pelējuma un baktēriju uzkrāšanos, kas var izplatīties mitrā vidē un radīt veselības problēmas. Tāpēc ir svarīgi saglabāt veļas mašīnu tīru un sanitizētu.

soli pa solim, lai notīrītu veļas mašīnu

Šeit ir daži vienkārši padomi veļas mazgājamās mašīnas tīrīšanai:

  • Interjera tīrīšana: Noņemiet visus vaļīgos atlikumus, piemēram, auduma prasmes no mašīnas interjera. Pēc tam sajauciet karsta ūdens šķīdumu un balto etiķi un ielejiet bungā. Palaidiet pilnīgu mazgāšanas ciklu bez drēbēm.
  • Ziepju dozatoru tīrīšana: Noņemiet mašīnas ziepju dozatoru un mazgājiet to ar siltu ūdeni un maigām ziepēm. Noteikti noņemiet visu uzkrāto ziepju atlikumu.
  • Filtra tīrīšana: Pārbaudiet savu veļas mašīnas rokasgrāmatu, lai atrastu filtru. Noņemiet to un uzmanīgi notīriet, noņemot visus netīrumus vai uzkrātos atlikumus.
  • blīvējuma gumijas tīrīšana: veļas mašīnas durvju blīvējošā gumija var uzkrāt netīrumus un pelējumu. Notīriet to ar ūdens un etiķa šķīdumu vai atšķaidītu balinātāju vai balinātāju.
  • Ārējā tīrīšana: Visbeidzot, notīriet veļas mašīnas ārpusi ar mitru audumu un gludu mazgāšanas līdzekli. Neaizmirstiet notīrīt pogas un vadības paneli.
  • Papildu padomi

    Šeit ir daži papildu padomi, kā noturēt veļas mašīnu labā stāvoklī:

    • Izmantojiet pareizo ziepju daudzumu: Pārmērīga ziepju lietošana var izraisīt atkritumu uzkrāšanos mašīnā. Izpildiet ražotāja instrukcijas par pareizu izmantojamo ziepju daudzumu.
    • Atstājiet durvis atvērtas pēc lietošanas: Pēc katras mazgāšanas atstājiet veļas mašīnas durvis uz kādu laiku atvērtas, lai atļautu gaisa cirkulāciju un novērstu mitruma uzkrāšanos.
    • Regulāri tīrs: Papildus pilnīgai tīrīšanai ieteicams regulāri notīrīt veļas mašīnu ik pēc diviem vai trim mēnešiem. Tas palīdzēs novērst netīrumu un atkritumu uzkrāšanos.

    Sekojiet šiem vienkāršajiem padomiem, un jūsu veļas mašīna vienmēr būs tīra un gatava piedāvāt tīras un svaigas drēbes!