Kā novērst tropu drudzi

Kā novērst tropu drudža

Tropu drudzis ir slimība, kuru pārnēsā Aedes Aegypti odi, kas daudzās valstīs, ieskaitot Brazīliju, ir kļuvusi par sabiedrības veselības problēmu. Labākais veids, kā apkarot tropu drudzi, ir raidītāja moskītu reprodukcijas novēršana. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim ar dažiem pasākumiem, kurus var pieņemt, lai novērstu tropu drudzi.

Likvidējiet odu selekcionārus

Viens no galvenajiem tropu drudža novēršanas veidiem ir Aedes aegypti moskītu šķirnes novēršana. Šis ods, cita starpā, dēj olas stāvošos ūdens traukos, piemēram, riepās, pudelēs, augu vāzēs. Tāpēc ir svarīgi regulāri pārbaudīt apkārtējo vidi un novērst jebkuru objektu, kas var uzkrāt ūdeni.

Izmantojiet insekticīdus un repelentus

Papildus odu selekcijas vietu novēršanai ir iespējams izmantot insekticīdus un repelentus, lai atvairītu Aedes aegypti. Insekticīdus var uzklāt uz ārējām zonām, piemēram, dārziem un pagalmiem, savukārt atgrūšanas var izmantot uz ādas, lai izvairītos no odu kodumiem.

Nēsājiet pareizas drēbes

Vēl viens svarīgs tropu drudža novēršanas pasākums ir valkāt piemērotu apģērbu, it īpaši vietās, kur ir lielāks odu biežums. Izvēlieties ilgstošas ​​drēbes un garas bikses, kas samazina ādas iedarbību un samazina kodumu iespējas.

Veiciet regulāru ūdens tvertņu tīrīšanu

Ūdens kastes ir labvēlīgas vietas Aedes aegypti moskītu reproducēšanai. Tāpēc ir svarīgi regulāri veikt šo rezervuāru tīrīšanu, izvairoties no apturēta ūdens uzkrāšanās un odu izplatības.

  • Izvairieties no ūdens uzkrāšanās traukos
  • Tīri dzīvnieku dzērāji regulāri
  • Izmantojiet aizsardzības ekrānus uz logiem un durvīm
  • Izvairieties no atkritumu uzkrāšanās un gruvešiem
  • Sadarboties ar tropu drudža cīņas darbībām jūsu kopienā

  • profilakses pasākumi
    apraksts

    atsauce

    Novērst vaislas vietas Pārbaudiet un novērsiet objektus, kas var uzkrāt stāvošo ūdeni
    Izmantojiet insekticīdus un repelentus virziet odu, izmantojot īpašus produktus
    valkājiet piemērotas drēbes aizsargājiet ādu ar garu slāpētām drēbēm un garajām biksēm
    tīras ūdens kastes Veiciet regulāru šo rezervuāru tīrīšanu