Kā salikt alfabētisko secību

Kā alfabētiskā secībā ievietot vārdu

Ja jums ir jāorganizē vārdu vai frāžu saraksts alfabēta secībā vārdos, jūs nonācāt pareizajā vietā. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim parādīsim, kā to izdarīt ātri un viegli.

1. darbība: atlasiet tekstu

Pirmais solis ir izvēlēties tekstu, kuru vēlaties ievietot alfabēta secībā. Jūs varat izvēlēties tikai vienu vārdu, teikumu vai pat veselu skaitli.

2. solis: piekļūstiet izvēlnei “Sākumlapa”

Vārda augšējā izvēlnē noklikšķiniet uz “Sākums”. Tur jūs atradīsit vairākas teksta formatēšanas iespējas.

3. solis: atrodiet pogu “kārtot”

Izvēlnē “Sākumlapa” meklējiet pogu “kārtot”. Parasti tas atrodas sadaļā “rindkopa”. Noklikšķiniet uz šīs pogas, lai atvērtu logu Kārtot opcijas.

4. solis: izvēlieties opciju “Alfabētiskais”

Logā šķirošanas opcijas redzēsit vairākas pieejamās kārtošanas iespējas. Atlasiet opciju “Alfabētisks”, lai tekstu ievietotu alfabēta secībā.

5. solis: apstipriniet pasūtīšanu

Pēc opcijas “alfabēta” izvēles noklikšķiniet uz “Labi”, lai apstiprinātu pasūtīšanu. Vārds reorganizēs atlasīto tekstu alfabēta secībā.

6. solis: pārbaudiet rezultātu

Pēc pasūtīšanas pārliecinieties, vai teksts tagad ir alfabēta secībā. Ja nepieciešams, varat atkārtot iepriekšējās darbības, lai pārtaisītu šķirošanu.

Tagad jūs zināt, kā vārdos sakārtot alfabēta secību. Šī ir ļoti noderīga funkcija, lai organizētu sarakstus, indeksus un jebkura veida tekstu, kas jāpasūta. Izmēģiniet un atvieglojiet savu dzīvi, organizējot informāciju!