Kā izvairīties no stiepšanās zīmēm grūtniecības laikā

Kā izvairīties no stiepšanās zīmēm grūtniecības laikā

Grūtniecība ir īpašs brīdis sievietes dzīvē, taču tā var arī radīt dažas estētiskas problēmas, piemēram, stiepumu parādīšanās. Strijas zīmes ir rētas, kas uz ādas veidojas pārmērīga stiepšanās dēļ, un mazuļa svara un augšanas dēļ tās var parādīties grūtniecības laikā.

Kāpēc grūtniecības laikā parādās strijas?

Grūtniecības laikā sievietes ķermenis iziet vairākas hormonālas un fiziskas izmaiņas. Svara pieaugums un ādas stiepšanās var izraisīt kolagēna un elastīna šķiedru sadalīšanos, kā rezultātā rodas strijas. Turklāt tādi hormoni kā estrogēns un progesterons var arī veicināt ādas vājināšanos.

Kā novērst striju parādīšanos grūtniecības laikā?

Lai gan grūtniecības laikā nav iespējams pilnībā izvairīties no striju parādīšanās, daži pasākumi var palīdzēt samazināt to izskatu:

  • Mitrina ādu: ādas hidratācijas turēšana ir kritiska, lai palīdzētu saglabāt tās elastību. Izmantojiet specifiskus mitrinošus krēmus grūtniecēm, kas satur tādas sastāvdaļas kā mandeļu eļļa, Shea sviests un vitamīns E.
  • Pārtika veselīgi: Sabalansēts uzturs, kas bagāts ar barības vielām, piemēram, C un E vitamīniem, cinku un kolagēnu, var palīdzēt stiprināt ādu un novērst striju parādīšanos.>
  • Prakses vingrinājums: Regulāras vingrinājumi var palīdzēt uzturēt ādas elastību un kontrolēt svara pieaugumu grūtniecības laikā.
  • Izvairieties no pārmērīga svara pieauguma: Svara pieaugums grūtniecības laikā ir dabisks, taču ir svarīgi izvairīties no pārmērīga ieguvuma, jo tas var palielināt striju risku.
  • valkājiet ērtas drēbes: Izvēlieties ērtu un neskartu vēderu, lai izvairītos no pārmērīgas ādas stiepšanās.
  • Stiepju zīmju ārstēšana grūtniecības laikā

    Ja grūtniecības laikā jau ir parādījušās strijas, ir dažas procedūras, kas var palīdzēt uzlabot to izskatu, piemēram:

    • retinoīnskābe: retinoīnskābe ir zāles, kuras var izmantot, lai stimulētu kolagēna ražošanu un uzlabotu strijas.
    • Microagulhado: Micro -ing ir estētiska procedūra, kas izmanto mazas adatas, lai stimulētu kolagēna ražošanu uz ādas, palīdzot samazināt striju parādīšanos.
    • ķīmiska mizošana: ķīmiskā miza ir apstrāde, kas izmanto ķīmiskas vielas, lai noņemtu ādas virsmas slāni, stimulējot kolagēna ražošanu un uzlabojot striju parādīšanos.

    Ir svarīgi atzīmēt, ka šīs procedūras jāveic tikai pēc zīdīšanas, jo dažas estētiskās zāles un procedūras var būt kaitīgas mazulim.

    Secinājums

    Bieži sastopami striju parādīšanās grūtniecības laikā, taču daži pasākumi var palīdzēt novērst to izskatu vai uzlabot to izskatu. Daži no pasākumiem, kurus var veikt, ir uzturēt ādu hidratētu, veselīgu uzturu, fizisko aktivitāti un izvairīšanos no pārmērīga svara pieauguma. Ja jau ir parādījušās strijas, ir iespējams ķerties pie estētiskām procedūrām, lai uzlabotu to izskatu, bet vienmēr ar medicīnisku padomu un pēc zīdīšanas beigām.