Kā pagatavot dabisko raugu

Kā padarīt dabisko raugu

Dabīgais raugs, kas pazīstams arī kā Levain vai Sourdough, ir būtiska sastāvdaļa garšīgu ar rokām darinātu maizi. Tas ir izgatavots no dabiskas miltu un ūdens fermentācijas, nepievienojot komerciālu raugu. Šajā emuārā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā mājās padarīt savu dabisko raugu.

nepieciešamās sastāvdaļas:

  • pilngraudu milti
  • Filtrēts ūdens

soli pa solim:

1. 1. diena:

Pirmajā dienā samaisiet stikla traukā 50 g pilnu kviešu miltu ar 50 ml filtrēta ūdens. Labi samaisiet līdz gludai. Pārklājiet konteineru ar tīru audumu un ļaujiet nostāvēties istabas temperatūrā 24 stundas.

2. 2. diena:

Otrajā dienā jūs pabarosit raugu. Noņemiet pusi makaronu no iepriekšējās dienas un izmetiet. Pievienojiet vēl 50 g pilngraudu miltu un 50 ml filtrēta ūdens. Labi sajauciet, atkal pārklājiet un ļaujiet nostāvēties vēl 24 stundas.

3. 3. diena:

Atkārtojiet 2. dienas procesu, izmetot pusi no mīklas un pievienojot vēl 50 g pilngraudu miltu un 50 ml filtrēta ūdens. Pārklājiet un ļaujiet stāvēt vēl 24 stundas.

4. 4. diena:

Ceturtajā dienā jūsu dabiskais raugs būs gatavs lietošanai. Tam jābūt skābai smaržai un uz virsmas burbuļiem. Tagad jūs varat sākt gatavot garšīgas maizes ar savu dabisko raugu.

Papildu padomi:

  • Glabājiet raugu vietā ar stabilu temperatūru no 20 ° C līdz 25 ° C.
  • Barojiet raugu ik pēc 24 stundām, izmetot pusi mīklas un pievienojot vairāk miltu un ūdens.
  • Ja dažas dienas nelietojat raugu, varat to uzglabāt ledusskapī. Atcerieties to barot vismaz reizi nedēļā.

Tagad, kad jūs zināt, kā pagatavot dabisku raugu, mēģiniet pagatavot pārsteidzošas mājās gatavotas maizes un pārsteigt savu ģimeni un draugus ar unikālo un īpašo garšu, ko nodrošina dabiskais raugs. Laba apetīte!