Kā pagatavot mājās gatavotu kokosa eļļu

Kā pagatavot mājās gatavotu kokosriekstu eļļu

Kokosriekstu eļļa ir pazīstama ar dažādiem ieguvumiem veselībai un skaistumam. Papildus tam, ka tas ir lielisks mitrinātājs ādai un matiem, to var izmantot arī ēdiena gatavošanā. Šajā emuārā mēs iemācīsim, kā pagatavot mājās gatavotu kokosriekstu eļļu vienkārši un praktiski.

nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 nogatavojušies kokosrieksti
  • Karstais ūdens

soli pa solim:

1. Kokosriekstu laušana

Sāciet ar kokosriekstu salaušanu, lai iegūtu mīkstumu. Izmantojiet āmuru vai nazi, lai salauztu apvalku.

2. Celulozes noņemšana

Ar karotes palīdzību noņemiet mīkstumu no kokosriekstiem. Noteikti noņemiet visu celulozi, jo no tā eļļa tiks ekstrahēta.

3. Sasmalcinot celulozi

Novietojiet kokosriekstu mīkstumu pārtikas blenderī vai procesorā un sasmalcina līdz pastveida konsistencei.

4. Karstā ūdens pievienošana

Pannā sildiet ūdeni līdz karstai, bet ne vārīšanās vietai. Pievienojiet sasmalcinātajai mīkstumam karstu ūdeni un labi samaisiet.

5. Maisījuma pārklājums

Uz bļodas novietojiet tīru drānu un virs auduma ielejiet mīkstuma un karsta ūdens maisījumu. Labi pievelciet, lai iegūtu visu šķidrumu.

6. Eļļas atdalīšana

Ļaujiet maisījumam atpūsties uz dažām stundām. Kokosriekstu eļļa atdalīsies no ūdens un paliks augšpusē. Uzmanīgi noņemiet eļļu ar karoti un pārnesiet uz tīru trauku.

7. Eļļas glabāšana

Uzglabājiet mājas kokosriekstu eļļu stikla traukā ar vāku un turiet vēsā, sausā vietā. Eļļu var izmantot vārīšanas gatavošanā vai kā mitrinātāju ādai un matiem.

Tagad, kad jūs zināt, kā pagatavot mājās gatavotu kokosriekstu eļļu, izbaudiet visas šī dabiskā un daudzpusīgā produkta priekšrocības. Pieredze virtuvē un ķermeņa kopšanā un baudiet veselīgāku un ilgtspējīgāku dzīvi.