Kā pagatavot kucēnu

Kā padarīt kucēnu

Kucēns mājās var radīt daudz prieka un kompānijas visai ģimenei. Ja jūs domājat adoptēt kucēnu vai jau esat mājās, ir svarīgi zināt, kā par to parūpēties vislabākajā iespējamā veidā. Šajā emuārā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā padarīt laimīgu un veselīgu kucēnu.

Sacensību izvēle

Pirmais kucēna izgatavošanas solis ir izvēlēties šķirni, kas vislabāk atbilst jūsu dzīvesveidam. Ir vairākas suņu šķirnes, katra ar savām īpašajām īpašībām un vajadzībām. Meklējiet sacīkstes, kuras jūs interesē, un redziet, kura no tām atbilst jūsu rutīnai.

Vides sagatavošana

Pirms kucēna atnest mājas, ir svarīgi sagatavot vidi tās saņemšanai. Pārliecinieties, ka telpa ir droša un bez priekšmetiem, kas var būt bīstami kucēnam. Turklāt nodrošiniet ērtu pastaigu, atbilstošu padevēju un dzērājus, rotaļlietas un higiēnas produktus.

Pārtika un pamata aprūpe

Piemērots diēta ir būtiska kucēna veselībai. Skatiet veterinārārstu, lai uzzinātu, kas ir labākā deva jūsu kucēna rasei un vecumam. Atcerieties arī piedāvāt svaigu un tīru ūdeni vienmēr pieejamu.

Pamata aprūpe ietver regulāru tīrīšanu, peldēšanu vajadzības gadījumā, nagu griešanu, ausu tīrīšanu un zobu tīrīšanu. Saglabājiet vakcīnas un deworms atjaunināt, kā arī plānojiet regulāras konsultācijas ar veterinārārstu.

mācīt ar pacietību un mīlestību

Lai pagatavotu labi izglītotu kucēnu, ir svarīgi iemācīt jūs ar pacietību un mīlestību. Lai veicinātu vēlamo izturēšanos, izmantojiet pozitīvu pastiprinājumu, piemēram, uzkodas un komplimentus. Izvairieties no fiziskiem vai agresīviem sodiem, jo ​​tas var izraisīt traumu dzīvniekam.

Māciet tādas pamata komandas kā “sēdēt”, “palikt” un “nāc šeit”, un mudiniet kucēnu socializēties ar citiem dzīvniekiem un cilvēkiem. Socializācija ir kritiska, lai tā kļūtu par līdzsvarotu un sabiedrisku suni.

vingrinājumi un spēle

Suņiem ir nepieciešami ikdienas vingrinājumi, lai tērētu enerģiju un būtu veseli. Veiciet to regulāri pastaigāties, spēlējiet ar to mājās un nodrošiniet aktivitātes, kas stimulē jūsu ķermeni un prātu.

Turklāt suņiem patīk spēlēt! Ir pietiekamas rotaļlietas kucēnam un atvēliet dienas laiku, lai spēlētu ar to. Tas stiprina saikni starp jums un nodrošina prieka mirkļus jums abiem.

Galīgie apsvērumi

Laimīga un veselīga kucēna izgatavošana prasa centību un mīlestību. Atcerieties, ka katrs suns ir unikāls un tam ir savas vajadzības. Vienmēr apzinieties sava kucēna izturēšanos un veselību un nevilcinieties meklēt profesionālu palīdzību, kad tas ir nepieciešams.

Ar pareizo informāciju un aprūpi jūs būsit gatavs pagatavot laimīgu kucēnu un nodrošināt viņam mīlestību, kas pilna ar mīlestību un labsajūtu.