Kā normalizēt vēlētāju titulu

Kā legalizēt vēlētāju titulu

ar legalizētu vēlētāju titula iegūšanu ir katra Brazīlijas pilsoņa tiesības un pienākums. Tieši caur šo dokumentu mēs varam izmantot savas tiesības balsot un aktīvi piedalīties valsts politiskajos lēmumos. Šajā emuārā mēs jums soli pa solim parādīsim, kā legalizēt vēlētāja titulu un pārliecināties, ka jūs varat balsot nākamajās vēlēšanās.

1. solis: pārbaudiet savu vēlēšanu situāciju

Pirmais solis vēlētāja titula normalizēšanai ir vēlēšanu situācijas pārbaude. Lai to izdarītu, varat piekļūt Augstākās vēlēšanu tiesas (TSE) vietnei un izmantot vēlēšanu konsultāciju rīku. Vienkārši ievadiet savu vārdu, dzimšanas datumu un mātes vārdu, lai iegūtu informāciju par jūsu vēlēšanu situāciju.

2. solis: ieplānojiet pakalpojumu

Pēc vēlēšanu situācijas pārbaudes, ja jūs gaidāt, jums būs jāplāno pakalpojums vēlēšanu reģistrā. Grafiku var veikt, izmantojot TSE vietni vai pa tālruni jūsu reģiona vēlēšanu reģistra birojā. Ir svarīgi atcerēties, ka iecelšana ir obligāta un nav iespējams apmeklēt bez iepriekšējas iecelšanas.

3. solis: apkopojiet nepieciešamos dokumentus

Lai legalizētu vēlētāju titulu, jums būs jāapkopo daži dokumenti. Galvenie ir:

  • Fotoattēla ID (RG, CNH, pase utt.);
  • Jaunākās dzīvesvietas pierādījums;
  • vēlētāja tituls (ja jums ir).

Ir svarīgi atzīmēt, ka dokumentiem jābūt labā stāvoklī un nevar saturēt dzērumus vai izmaiņas.

4. solis: salīdziniet ar vēlēšanu reģistru

Plānotajā dienā un laikā apmeklējiet vēlēšanu reģistru ar nepieciešamajiem dokumentiem. Tur jūs apmeklēs serveris, kurš analizēs jūsu situāciju un vadīs jūs par nākamajām darbībām.

5. solis: maksājiet maksu, ja nepieciešams

Dažos gadījumos var būt nepieciešams maksāt nodevas, lai regulētu vēlētāju reģistrāciju. Šīs likmes atšķiras atkarībā no katra vēlētāja situācijas. Vēlēšanu notāra serveris informēs, vai ir jāmaksā kāda maksa un kā rīkoties.

6. solis: pagaidiet, lai noteiktu

Pēc visu nepieciešamo procedūru veikšanas būs jāgaida vēlētāju reģistrācijas regulēšana. Šis process var aizņemt dažas dienas, tāpēc ir svarīgi iepriekš normalizēt, izvairoties no problēmām vēlēšanu dienā.

Tagad, kad jūs zināt, kā legalizēt vēlētāja titulu, neļaujiet tam pēdējo brīdi. Garantējiet savas tiesības balsot un aktīvi piedalīties valsts politiskajos lēmumos. Ja jums ir kādi jautājumi, konsultējieties ar TSE vietni vai sazinieties ar sava reģiona vēlēšanu reģistra biroju.