Kā atbildēt uz komplimentu

Kā atbildēt uz komplimentu

Komplimenta saņemšana vienmēr ir atalgojoša un var būt atzinības brīdis par mūsu darbu, pūlēm vai prasmēm. Tomēr mēs bieži jūtamies neveikli vai nezinām, kā pareizi reaģēt. Šajā emuārā mēs izpētīsim dažus padomus un ieteikumus, kā pieklājīgi un godīgi atbildēt uz komplimentu.

1. Paldies

Kad kāds jūs slavē, pirmais, kas jādara, ir pateikties. Esiet vienkāršs un tiešs, sakot “paldies” vai “paldies par komplimentu”. Tas ir izglītots veids, kā atpazīt komplimentu un izrādīt pateicību par atzinību.

2. Esiet konkrēts

Ja iespējams, esiet konkrēts, atbildot uz komplimentu. Piemēram, ja kāds slavē jūsu darbu pie projekta, varat pateikt kaut ko līdzīgu “paldies par komplimentu, es priecājos, ka jums patika mans ieguldījums projektā X”. Tas parāda, ka jūs vērtējat atgriezenisko saiti un atpazīstat komplimentu personalizētāku.

3. Dalīties ar nopelniem

Ja kompliments ir saistīts ar komandas darbu vai citu sadarbību, ir svarīgi dalīties ar nopelniem. Atzīstiet citu ieguldījumu un parādiet, ka jūs vērtējat komandas darbu. Piemēram, jūs varat pateikt kaut ko līdzīgu “paldies par komplimentu, bet jūs to nebūtu izdarījis bez komandas palīdzības un atbalsta”.

4. Esi pazemīgs

Izvairieties no šķietamiem augstprātīgiem vai smukiem, reaģējot uz komplimentu. Esiet pazemīgs un parādiet, ka vērtējat atgriezenisko saiti, bet arī atzīstiet, ka vienmēr ir iespējas uzlabot. Piemēram, jūs varat pateikt kaut ko līdzīgu “paldies par komplimentu, es priecājos, ka jums tas patika, bet es joprojām mācos un vienmēr cenšos sevi uzlabot.”

5. Atgrieziet komplimentu

Veids, kā atbildēt uz komplimentu, ir to atgriezt. Ja jūs patiešām kaut ko apbrīnojat personā, kas izteica komplimentu, izmantojiet iespēju izteikt savu apbrīnu. Piemēram, jūs varat pateikt kaut ko līdzīgu “paldies par komplimentu, es daudz apbrīnoju jūsu darbu.” Tas rada pozitivitātes un savstarpējas atzinības vidi.

Secinājums

Svarīga prasme ir atbildība par pareizu komplimentu. Pateicīgi, būdami specifiski, daloties ar nopelniem, būdami pazemīgi un atmaksājot komplimentu, jūs demonstrējat pateicību, atzīšanu un izveidojat pozitivitātes vidi. Atcerieties, ka komplimenta saņemšana ir iespēja stiprināt attiecības un novērtēt komandas darbu.